Trabzonspor ile Baro arasında gerilim

Türkiye Barolar Birliği Trabzon’da düzenleyeceği “CMK Uygulamaları – İstinaf” başlıklı Meslek İçi Eğitim Seminerine katılacak olan Prof.Dr. Ayşe Nuhoğlu ile Prof.Dr. Feridun Yenisey Trabzonspor camiası tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Şike sürecinde iki

Trabzonspor ile Baro arasında gerilim

Türkiye Barolar Birliği Trabzon’da düzenleyeceği “CMK Uygulamaları – İstinaf” başlıklı Meslek İçi Eğitim Seminerine katılacak olan Prof.Dr. Ayşe Nuhoğlu ile Prof.Dr. Feridun Yenisey Trabzonspor camiası tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Şike sürecinde iki ismin 'yeniden yargılama' mütalası verdiğini vurgulayan Trabzonspor, resmi internet sitesinden açıklama yayınlayarak tepki göstermişti. Bunun üzerine Trabzon Barosu da bir açıklama yaparak Trabzonspor'un açıklamasına sert bir cevap verirken iki ismin seminere katılmayacağını, güvenlik nedeniyle başka isimlerle seminerin aynı gün ve saatte yapılacağını belirtti. 

BU DURUMU ORTADAN KALDIRIN

Kulübün yaptığı resmi açıklamada, “Türkiye Barolar Birliği tarafından Trabzon’da 30 Nisan 2016 tarihinde “CMK Uygulamaları – İstinaf” başlığı kapsamında gerçekleştirilecek Meslek İçi Eğitim Semineri’ne Prof.Dr. Ayşe Nuhoğlu ile Prof.Dr. Feridun Yenisey’in davetli olması tarafımızca büyük bir şaşkınlıkla karşılanmıştır.

Çünkü söz konusu iki ismin “yeniden yargılama yapılmalı” şeklinde verdiği mütalaa Şike Davası’na gerekçe yapılmış ve bu durum Trabzonspor camiasında infiale yol açmıştır. Haliyle Trabzon’daki panelde Nuhoğlu ve Yenisey’in ‘hukuku’ anlatacak olması tarafımızca manidar bulunmuştur. Yine bir süre önce Türkiye Barolar Birliği ve Trabzon Barosu tarafından bu kapsamda düzenlenen seminere davet edilen bir isme karşı Trabzon halkının tepkileri ortadayken, aynı şekilde başka bir organizasyonun gerçekleştiriliyor olması şehrin hassasiyetlerinin dikkate alınmadığını göstermektedir.

Geçtiğimiz hafta sonu Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda yaşanan olayların üzerine bu panelin düzenleniyor olması da gerginlik yaratmaktan öteye gitmeyecektir. Trabzonspor Kulübü olarak Türkiye Barolar Birliği ve Trabzon Barosu’ndan şehrimizde büyük tepkilere yol açacağı aşikar olan söz konusu durumun biran önce ortadan kaldırılmasını bekliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”bilgilerine yer verildi.

BARO’DAN YÖNETİME SERT TEPKİ

Trabzonspor’un bu açıklaması üzerine Trabzon Barosu’n dan yönetime sert tepki geldi. Baro yapmış olduğu yazılı açıklamada, “ Eğitim Anayasal bir hak olup meslektaşlarımızın değişen mevzuat çerçevesinde bilgilerini tazelemelerinden, kendilerini güncellemelerinden daha tabi bir durum düşünülemez. Trabzon Barosu bu çalışmaları yaparken eğitimci olarak kimleri çağıracağı konusunda kimseden izin alacak da değildir.

Hukuki sürece katkı yaptığı, birçok üyelerimizin hiçbir karşılık beklemeksizin kulübümüze hizmet verdiği ve vermeye de devam ettiği kamuoyunun malumudur. Diğer yandan Trabzon Barosu olarak hiçbir zaman şikeden beslenmediğimiz, şehrimizin imajını zedeleyenlere, geleceğini karartanlara zımnen dahi olsa destek de vermediğimiz bilinmektedir.

Şike sürecinde yargıya müdahalede bulunan siyasetçilere, federasyon yetkililerine, 'şike kumpası' soruşturmasına mahkumiyetle sonuçlanan yargılama sürecinde görev yapan hakim ve savcıların görevden el çektirilmesine çeşitli saiklerle tek söz edemeyenlerin, baromuza ve saygın konuklarına karşı çirkin bir algı operasyonu yürütüp, 'şehrin hassasiyetleri' söylemi ile hedefe konulmaları kimsenin hakkı ve haddi değildir. Üzülerek ifade etmeliyiz ki, bu şuursuz davranış ve hedef gösterilme nedeniyle şehrimizde tatsız yeni olayların yaşanmaması adına seminerimizin başka katılımcılarla aynı yer ve saatte icra edilmesine karar verilmiştir.

Bilinmelidir ki yaşanan bu durum geçtiğimiz hafta Trabzonspor-Fenerbahçe futbol müsabakasında yaşanan hadisenin bir başka tezahürüdür. Söz konusu maçta hakeme yönelik fiili müdahale ile oluşturulan algı operasyonu ile misafirlerimize yönelik tutum aynı yanlış zihniyetten beslenmektedir. Trabzonspor'un haklı davasındaki hak arayışına, hatta şehrimize zarar veren bu zihniyetin olumsuz etkilerinin görülmesi ve artık terk edilmesi gerektiğini kamuoyuna duyuruyoruz.” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler