"Trabzonspor efsanelerinin heykeli dikilmeli"

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay Trabzon’un Yalı Mahallesini ziyaret etti. Trabzonspor efsanesini ortaya çıkaranları temsilen bir heykelin Yalı Mahallesi’nde bir parka yapılarak mahalleye turist çekilebileceğini ifade eden Atalay, “H

"Trabzonspor efsanelerinin heykeli dikilmeli"

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay Trabzon’un Yalı Mahallesini ziyaret etti. Trabzonspor efsanesini ortaya çıkaranları temsilen bir heykelin Yalı Mahallesi’nde bir parka yapılarak mahalleye turist çekilebileceğini ifade eden Atalay, “Hem buraya turistleri çekeriz hem de efsanelerimizi onure etmiş oluruz” diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay Trabzon’un Yalı Mahallesini ziyaret ederek Yali mahallesi teşkilatıyla görüştü. Mahalle Başkanı Mahir Sevgül, Milletvekili adayı Atalay’a  balıkçıların sorunlarıyla ilgili bilgilendirici bir verdi.

Atalay burada yaptığı konuşmada, “Böyle bir mahalleye gelirken insanın önünü ilikleyesi geliyor. Çünkü bu kadar büyük efsaneleri bir arada bulunduran Türkiye'de başka bir yer yoktur herhalde. Bunu kıskanmış olacaklar ki isminizi değiştirip Yalı Mahallesi yaptılar. Bunu değiştirip eski isminiz olan Faroz'u kullanmak istiyorsunuz. Ben de bu düşüncenizi destekliyorum. Faroz mahallesi bir sinema filmi yapılabilir. Bu potansiyel var. Trabzonspor efsanesini ortaya çıkaran Faroz'u bütün Türkiye'nin bu vesileyle tanıması gerektiğini düşünüyorum. Burada bir park kurularak o efsane futbolcuların heykeli dikilmeli böylece turist çekmeliyiz. Bu mahalle bizim en güzel pazarlayabileceğimiz ve turist çekebileceğimiz yerimizdir” dedi.

Balıkçıların sorunlarına da değinen Atalay, “Balıkçılıkla ilgili olarak şunu söyleyebiliriz. Trabzon'un bir numaralı meselesi Trabzonspor'dur. Trabzonspor'la ilgili meseleler halledilirse geri kalan meseleler de rahatlıkla halledilebilir. Daha sonra balıkçılık gelir. Bu işe omuz verilmeli ve bu işi yapanlara kahraman gözüyle bakılmalıdır. İnsanlar için ellerinden geleni yapıp onlara sağlık kazandıran doktorlar gibidir. Gördüğüm kadarıyla bu alanda bölgemizde sorunlar var bu sorunları halletmek için omuz vermeye hazırız. Biz köyde yaşarken sabah kahvaltısında bile hamsi yerdik. Müthiş bir lezzeti var. Hamsinin balığın ne kadar çeşidi yapılabiliyorsa hepsini yapmalıyız. Sizinle istişare ederek nerelerde yardımcı olabiliyorsak olacağız” diye konuştu.

Ak Parti'li olan olmayan kimseyi dışlamayacaklarını ifade eden Atalay, “Biz sorun çözmek için geliyoruz. Kimsenin kul hakkına giremeyiz. Hepinize bir telefon kadar yakın olmalıyız. Projelerimizle uluslararası organizasyonlarımızla bölgemize yatırımlar yapacağız ve dışarıdan gelecek olan yatırımcılara cazip bir merkez haline getireceğiz. Göreceksiniz hiç beklemediğiniz yatırımlar gelebilir” ifadelerini kullandı.

Mahalle Başkanı Sevgül, Atalay’dan Gençlik Kültür Merkezi ve bir Faroz Müzesi için destek istedi. Atalay buna destek olacaklarını ifade ederken, kolbastıyı geliştirmek için yeni projeler de üretilmesi gerektiğini söyledi

Toplantının sonunda kazazlık sanatında dünya birinciliği olan Hasan Tabakoğlu Atalay'a kendi yapımı bir tespih hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel