Okan Çıtlak yazıları

Okan Çıtlak yazıları

Trabzonspor bu kadar aciz mi?

Trabzonspor taraftarının sevgisini kazanç kapısı yapan yapana.

Özellikle bu günlerde 0850 340 74 12 diye bir numara dadandı bordo mavili tarfatarların telefonlarına. “Trabzonspor resmi ürün departmanından arıyoruz” diyerek, ürün satmaya çalışıyorlar. Bir kaç soru sorup köşeye sıkıştırdığınızda telefonu suratınıza kapatıyorlar. Biliyoruz ki bir çok taraftar bu durumu Trabzonspor’a iletti. Ama şuna kadar elle tutulur bir işlem yapıldı mı bilmiyoruz. Gerçi yapılmadı ki hala taraftarları aramaya ve ürün satmaya devam ediyor bu malum numara.

Trabzonspor’un tabiri caizsse “Çakma ürünleri” yani lisanssız ürünleri ülkenin her tarafında pazarlanmaya da devam ediyor. Sadece bu numara değil bir çok yerde karşınıza çıkabiliyor. Üstelik resmi ürün adı altında satılıyorlar merdiven altı mağazalarda ve sokaklardaki tezgahlarda.

Geçtiğimiz günlerde de Trabzonspor delegelerinin cep telefonlarına Trabzonspor adını kullanarak haber yapan bir web sitesinin mesajı düştü. Mesajda “Sevgili Trabzonspor delegesi Trabzonspor haberlerini buradan takip edebilirsiniz” şeklinde bir mesaj yer alıyordu. Sanki resmi yayın organıymış gibi atılan bir mesaj hakkında ne işlem yapıldı bilemiyoruz, fakat daha vahimi Trabzonspor delegesinin cep telefonlarına nasıl ulaşıldığıdır. Bu kadar kolay mı o listeye ulaşmak? Bu kulübün bir mahrumiyeti yok mu?

Yukarıdaki örneklere baktığımızda asıl sorulması gereken soru “Trabzonspor markasını koruma konusunda bu kadar aciz mi?” sorusu oluyor. Bu kulübün bir hukuk birimi yok mu? Marka değerinden ve taraftar desteğinden başka bir şeyi olmayan bu kulübün adı nasıl oluyor da bu kadar kolay kullanılabiliyor? Nasıl oluyor da yan sanayi ürünleri telefonla veya tehgahlarda bu kadar kolay pazarlanabiliyor? Nasıl oluyor da delege listesine ulaşılıp resmi yayın organıymış gibi reklam yapılabiliyor.

Hem para yok diyeceksiniz, hem marka değerinden bahsedeceksiniz ama sizin ürününüzü satıp sizin markanıza zarar verenler, sizin üzerinizden para kazanlar hakkkında bir şey yapmayacaksınız.

Trabzonspor gerçekten çok büyük bir kulüpmüş. Transferler üzerinden, ürünleri üzerinden, ismi üzerinden bu kadar sömürülmesine rağmen yine de ayakta kalmayı başarıyor.

Çok büyüksün Trabzonspor gerçekten çok büyük....

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR