Trabzonspor 15. Başkanını seçiyor

Trabzonspor Olağanüstü Kongresi Kongresinde ilk gün oturumu sona erdi.Yaşanan tartışmalar sonucunda Tüzük değişikliğinin oylama sonucunda geçmesine karar verilmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde daha önce 6. aday olarak ismi açıklanan Nurettin

Trabzonspor 15. Başkanını seçiyor

Trabzonspor Olağanüstü Kongresi Kongresinde ilk gün oturumu sona erdi.

Yaşanan tartışmalar sonucunda Tüzük değişikliğinin oylama sonucunda geçmesine karar verilmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde daha önce 6. aday olarak ismi açıklanan Nurettin Özgenç konuşma yaptı.

Özgenç'in konuşmasının ardından Kongrede ilk gün otorumu sona erdi.

 

HACISALİHOĞLU NOKTAYI KOYDU

Divan başkanı Suat Hacı salihoğlu verilen aranın ardından yaptığı açıklamada önergenin geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı; ''Salonumuzun küçüklüğü ve katılımın çok fazla olması nedeniyle toplantıya katılan üye sayısının tespiyt etmek konusunda bir kargaşa yaşandı. Üye sayısının toplamı konusunda bir teyit yaptık ve salondaki toplam katılımcıyı 857 olarak kabul etmemiz 588 evet oyuna karşın 269 hayır oyunun kullanıldığı kabul edilerek ilk yapılan tespitin sonucuna karar verilmiştir. Oylama sonucunda doğru sonucun bu şekilde olduğu konusunda karar verilmiştir. Bu sonuçla tüzük değişikliği önergesi kabul edildi'' dedi.

 

ARA VERİLDİ

Trabzonspor Olağanüstü kongresinde 2 kez geçti, 2 kez geçmedi denilerek sonunda geçmediğine karar verilen ve salonda büyük kargaşaya neden olan Tüzük değişikliği oylamasının ardından oturuma ara verlidi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ GEÇMEDİ

Trabzonspor'da yapılan olağanüstü kongrede yapılacak olan tüzük değişikliği büyük kargaşaya neden oldu.
 
 
 
Yarın yapılacak seçimler sonrasında Başkan seçilecek olan kişinin görev süresinin 6 ay mı yoksa 2 yıl 6 ay mı olacağı oylandı. Tüzük değişikliğinin yapılması ve yapılmaması görüşlerine sahip delegeler konuşamalarını yaptılar.
 
Tüzük değişikliği için oy kullanacak delegelerin gerekli çoğunluğu sağlayıp sağlamadığını anlamak için Divan Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nun önerisi ile salonda olan ve oy kullanma hakkına sahip sağ ve sol tribünlerde oturan delegelerin sayılması ve bu iki sonucun toplanıp çoğunluğun sağlanıp sağlanmadığı öğrenildi. Bu yöntem salonda büyük kargaşaya neden oldu. Tüzük değişikliği için önce evet ardından hayır diyen delegeler ellerini havaya kaldırdılar ve oylar sayıldı. Ama gelen tepkiler üzerine bu yöntemden vazgeçildi.
 
İkinci yöntemle oy kullanma hakkı bulunan delegelerin Tüzük değişikliği için Evet ve Hayır oyu için belirlenen 2 ayrı yere ellerindeki oy pusulalarını bırakacaklar ve bu yöntemle oylar sayılarak değişikliğin yapılıp yapılmayacağına karar verilecekti fakat ilk yöntemde oy kullanan bzı delegelerin oy kullandıktan sonra salonu terketmiş olmaları nedeniyle ikinci yöntemdende vaz geçilerek ilk yöntemin sonuçları açıklandı.  
 
Eski yöntemle yapılan sayımda 588 evet, 269 hayır oyu çıktı. Toplamda 857 kişinin oy kullandığı ve bunun toplamın 68.6 oranına denk geldiği belirlendi. Bu sayım sonucunda oy oranının Yüzde 66.6'yı geçtiği için tüzük değişikliği kabul edilmedi.
 

SADRİ ŞENER SALONDAN AYRILDI

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener 19 Mayıs spor salonunda yapılan olağanüstü genel kurulda yaptığı konuşmanın ardından salondan ayrıldı. 

 

EMRE AKSOY OYLAMAYA KATILMADI

Trabzonspor başkan adayı Emre Aksoy yapılacak olan 68. madde tüzük değişikliği oylamasına katılmayarak salonun vereceği karara saygı duydğunu belirtti.

ALİ ÖZBAK KONUŞTU

Trabzonspor nu kongre sürecine Akhisar maçından sonra girilmiş bulunmaktadır. O maçtan sonra başkanımızıa yapılan kötü muamelenin başka hiçbir başkana yapılmaması gerekir. Bizim kalan süremiz 6 ay. değişiklik olmadan başa gelecek olan başkan 6 ay görev yapabilir. Her yıla bir yönetim düştü. Ben 6 aya da evet 2 yıl 6 aya da evet diyorum. Genel kurul hangi kararı verirse benim başımın tacı olur.  Aday arkadaşlara destek verenler onlara süre verecekseler saygı duyarım. Seçilecek olan yönetim kuruluna başarılar diliyorum.

 

YÖNETİM İBRA EDİLDİ

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in yaptığı konuşmasının ardından Sadri şener yönetimi oyçokluğu ile ibra edildi.

 

SADRİ ŞENER KONUŞMASINI YAPTI

Ankaradaki maçtan sonra şehit olan ve yaralanan kardeşlerimiz için baş sağlığı diliyorum üzüntülerimizi belirtmekten başka yapacak bir şey yoktur. 2008 yılında çıktığımız bu yolculukta Trabzonspor'un çıtasını daha yükseklere çıkarmak için çalıştık. Trabzonspor'u aldığımız sonuçlar ve futbolcularla en düzeye taşıdık. 2010 2011 yılında aldığımız şampiyonlukla bu başarımızı perçinledik. şike sürecinde yargıtay kararını bekledip şampiyonluğumuzun tescillenmesini bekleyeceiz.

Trabzonspor taraftarınıa gösterdikleri sağ duyulu davranışlar nedeniyle teşekkür ediyorum. Trabzonsopr'u batık bir kulüp gösterme çabalarını doğru bulmuyorum. Hes projesinde son aşamaya gelinmesi, 1461 Trabzon projesi en önemli projlerdir. Sportif açıdan hak edilen şampiyonluk kupası Türkiye kupası 82 puanla rekor başarının bizim en öbenmli başarılarımızdır. Trabzonspor başkan adaylığı için 5 aday çıkması beni çok mutlu etmştir. İstemeyerek üdüğüm insanlar olmuştur. Herkesten hakını helal etmesini istiyorum ben ediyorum.

NEVZAT ŞAKAR YÖNETİMLE BERABER OTURMADI

Trabzonspor'da yapılan olağanüstü kongrede Başkan Sadri Şener ve Genel Sekreter Hasan Yener ve diğer yöneticiler salon içinde ayrılan yerde yan yana otururken, Asbaşkan Nevzat Şakar protokol tribününde oturması dikkat çekti.  

 

COŞKUN DİLBER'DEN ANLAMLI ŞİİR

Delegelerin konuşmalarını yaptığı sırada söz alan Kamu-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Cokşun Dilber konuşmasının ardından sözlerini sonlandırırken Türk bayrağı için yazılmış anlamlı bir şiir okudu.

İŞTE O ŞİİR

ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü...
kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,
ışık şık dalga dalga bayrağım.
senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.
 
sana benim gözümle bakmayanın 
mezarını kazacağım.
seni selamlamadan uçan kuşun 
yuvasını bozacağım.

TRABZONSOR'UN BORCU AÇIKLANDI

denetleme Kurulu başkanı Mahmut Özer yaptığı konuşmada bütçre aşımının söz konusu olmadığını belirterek ''bağlı şirketlerin 23 milyon TL ve  Toplam 175 Milyon 652 Bin 541 TL net borcu bulunmaktadır'' dedi. 

SALONDA ORTAM GERİLDİ

Delegelerden söz almak isteyenler konuşmalarını yaparken söz alan Özkan sümer konuşmasını yaptığı esnada salondaki delegelerden yapılan çıkışlara ''her köpeğin sözüne baksaydık'' diye bir cümle kullanınca salonda biranda ortam gerildi. Tribünde oturan çok sayıda delege Özkan sümer'e tepki gösterdi. Divan Başkanı Suat Hacısalihoğlu ortamı yatıştırmak için telkinde bulundu. Tepkilerin devam etmesi üzerine Özkan Sümer Delegelerden özür diledi ve olay tatlıya bağlandı. Özkan Sümer daha sonra tamamen kendi gelirinden ürettiğinden bu kadar fayda sağlayan bir başka kulüp yoktur. Genel Kurulun herkese hayırlı olmasdını diliyorum. Tüm delegelere saygılar sunuyorum.

ÇALIŞMA VE FAALİYET RAPORU OKUNDU

Trabzonspor'da yapılan Olağansütü kongrede Divan Kurulunun seçiminin ardından, saygı duruşu ve istiklal merşının ardından Çalışma ve faaliyet raporları okundu. Delegelerden söz almak isteyenler konuşmalarını yepıyor.

 

ATASOY VE HACIOSMANOĞLU KONGREDE

Trabzonspor Başkan Adaylarından Metin Atasoy ve İbrahim Hacıosmanoğlu Olağanüstü Genel kurulun yapıldığı 19 Mayıs spor salonuna geldiler.

MUHARREM USTA SALONDA

Bugün yapılan Trabzonspor Olağansütü Genel Kurulunda Başkan adaylarından Muharrem Usta kongrenin yapıldığı 19 Mayıs Spor salonuna geldi.

 

DİVAN KURULU SEÇİLDİ

Trabzonspor Olağansütü kurulunda Ganel Sekreter Hasan Yener çoğunluğun sağlandığını belirterek Divan Başkanlığı için getirilen öneriyi oylamaya sundu. Oy çokluğu ile kabul edilen Divan Kurulu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu başkanlığında oluştu. Başkan Suta Hacısalihoğlu Türkiye Kupası maçından dönerken hayatını kaybeden  2 Trabzonspor taraftarına Allah'tan rahmet ve yakınlarınada başsağlığı dileyerek, Trabzonspor 67. kongresinin Trabzonspor'a hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

BAŞKAN ŞENER SALONDA

Dün akşam saatlerinde Trabzon'a gelen ve havaalanında bütün yöneticiler tarafından karşılanan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener Olağansütü kongrenin salona alkışlar arasında geldi.

 

Trabzonspor 42. dönem Faaliyet raporu dağıtıldı ve raporda da Trabzonspor'un borcunun 175 milyon 652 bin 541 TL  olarak belirtildi.

TRABZONSPOR'DAN KONGRE ZAMANI

Trabzonspor, 25-26 Mayıs'ta gerçekleşecek olağanüstü genel kurulda yeni başkanını seçmek için sandığa gidecek. 19 Mayıs Spor Salonu'nda yarın başlayacak ve ikinci günde seçimle tamamlanacak genel kurulda, Emre Aksoy, Hakan Kulaçoğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu, Metin Atasoy ve Muharrem Usta kulüp başkanlığı için yarışacak. Genel kurulda ayrıca Nurettin Özgenç, yönetici olarak bireysel başvuruda bulundu. Yarın başlayacak olan Genel Kurulda  6 bin 920 üyenin oy verme hakkı bulunuyor.

Başkan Adaylarının Listeleri için tıklayın.

15'İNCİ BAŞKAN 43. YÖNETİM KURULU

Trabzonspor, genel kurulda tarihindeki 15'inci başkanını seçecek. Bordo-mavili kulüpte, görev sıralarına göre Ali Osman Ulusoy, Rıfat Dedeoğlu, Suat Oyman, Salih Erdem, Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mustafa Günaydın, Mehmet Ali Yılmaz, Mazhar Afacan, Faruk Nafiz Özak, Özkan Sümer, Atay Aktuğ, Nuri Albayrak ve Sadri Şener başkan olarak görev yapmıştı. Genel kurulda, Karadeniz kulübünün 43'üncü yönetim kurulu göreve gelecek.

67'NCİ GENEL KURUL OLACAK

Divan Kurulundan alınan bilgiye göre, bordo-mavili kulübün 46 yıllık tarihinde 67'nci genel kurulu yapılacak. Bordo-mavililerde bugüne dek 70 genel kurul çağrısı yapılırken seçimli olan 3 genel kurul iptal edildi. 43 olağan genel kurul gerçekleştirilirken, hafta sonundaki genel kurul Karadeniz kulübünün 24'üncü olağanüstü genel kurulu olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor