Trabzonlu Muhammet konuştu!

Muhammet’ten yeni bir deprem atağı!Bu kez yurttan para topluyorlar… Van’da yaşanan acı depremin ardından bisiklet almak için biriktirmeye başladığı 61 TL’yi Van’a gönderen Muhammet Demirci’nin bu seferki hedefi arkadaşlarıyla birlikte bin lira toplamak…61

Trabzonlu Muhammet konuştu!

Muhammet’ten yeni bir deprem atağı!

Bu kez yurttan para topluyorlar… Van’da yaşanan acı depremin ardından bisiklet almak için biriktirmeye başladığı 61 TL’yi Van’a gönderen Muhammet Demirci’nin bu seferki hedefi arkadaşlarıyla birlikte bin lira toplamak…

61 HİKAYESİ NASIL BAŞLADI?
Van’da Türkiye’yi yasa boğan depremin haberini alan Muhammet ve arkadaşları bu haberle derinden sarsıldı. Aynı yurtta kalan, Orhan İnan adlı arkadaşı 50 TL’sini yurt müdürüne depreme yardım amacıyla verince, Muhammet’te bisiklet almak için öğretmenine vererek biriktirdiği 61 TL’yi parayı depreme bağışladı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

58 LİRADAN ÇIKAN ONURLU DAVRANIŞ
8 yıldan buyana Fatih Çocuk Yurdunda kalan Muhammet, yurtta haftalık 58 TL alıyor. Muhammet öğretmeninden tüm var olan parasını deprem bölgesine göndermek istediğini söyleyince öğretmeni de “Yavrum senin olan paran zaten 58 TL. Neden 61 TL göndermek istiyorsun” dedi. Muhammet öğretmenine ise, “Öğretmenim ben Trabzonluyum. Trabzonspor’a da aşığım. Van’daki haberi alınca çok üzüldüm, o yüzden kardeşlerime 61 TL göndermek istiyorum N’olur bana yardım edin” cevabını verdi.

POLİS OLMAK İSTİYORUM…
Muhammet, hayalinin Polis olmak olduğunu ifade ederek, “İleride tek isteğim polis olmak. Bu mesleği çok seviyorum insanlara yardım etmek istiyorum. Van’daki depreme çok üzüldüm. Oradaki kardeşlerimin üşümemesi için onlara para gönderdim. Trabzon’un plakası olduğu için gönderdim” dedi.

500.20111102172822.jpg

Anne ve babasını uzun yıllar önce kaybeden ve 8 yıldır Fatih Çocuk Yurdunda kalan Muhammet’in tek yakını anneannesi. Muhammet zaman zaman pazarda çalışan anne annesini de ziyaret ettiğini belirterek, “Anneannem ile zaman zaman yanına giderek görüşüyorum” diye konuştu.

Devamı sayfa 2'de...

 

Trabzonspor’u da çok sevdiğini belirten, Muhammet bu akşamki CSKA Moskova maçı için tahminde bulunarak, “CSKA Moskova’yı 2-0 yeneriz ve üst tura da çıkarız” dedi.

Muhammet, AK Parti Grup toplantısında kendisini Türkiye’ye örnek olarak gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da çok sevdiğini ve ona teşekkür ettiğini söyledi.

BAŞBAKAN’IN ÖRNEĞİ OLDU
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı davranışla bugün grup toplantısına konu ettiği ve örnek gösterdiği Trabzon Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencisi ve Fatih Çocuk yurdunda kalan Muhammet Demirci (12) haber61.net’e o davranışını ve yaşadıklarını anlattı.

5000.20111102172900.jpg

ŞİMDİ HEDEF BÜYÜDÜ…
61 TL’yi deprem bölgesine göndererek deprem kardeşliğinin simgesi haline gelen Trabzonlu Muhammet Demirci ve arkadaşlarının yeni hedefi Van’a 1000 TL göndermek.
Depremden etkilenen ve Fatih Çocuk Yurdunda kalan Demirci ve arkadaşları şuana kadar 600 TL biriktirdiler ve 400 TL daha biriktirecekler.

İŞTE HİKAYESİ…
Trabzon'da annesi Ayfer ve babası Coşkun Demirci bir süre önce hayatını kaybettiği için ağabeyi Müjdat Demirci ile Yetiştirme Yurdu'nda kalıyor.

Küçük Muhammed'in, kendisiyle yetiştirme yurdunda kalan ağabeyi Müjdat'ın yanı sıra 2 tane daha kardeşinin olduğu, bunlardan 16 yaşındaki ağabeyi Sedat'ın devlet desteğiyle anneannesinin yanında yaşadığı, 17 yaşındaki diğer ağabeyi Yıldırım'ın da Kocaeli'deki bir Rehabilitasyon Merkezi'nde kaldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel