Trabzonlu iş adamı vefat etti

Trabzon'un önde gelen iş adamlarından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Trabzonspor'un ilk Başkanı Ali Osman Ulusoy vefat etti.İstanbul'da Acıbadem İnternational hastanesinde bir süredir tedavi gören Ulusoy, kısa bir süre önce hayata gözle

Trabzonlu iş adamı vefat etti

Trabzon'un önde gelen iş adamlarından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Trabzonspor'un ilk Başkanı Ali Osman Ulusoy vefat etti.

İstanbul'da Acıbadem İnternational hastanesinde bir süredir tedavi gören Ulusoy, kısa bir süre önce hayata gözlerini yumdu.

Merhum Ulusoy'un cenazesinin 18.30'da özel bir uçakla Trabzon'a geleceği öğrenildi. Ayrıca Ali Osman Ulusoy'un cenazesi yarın İskenderpaşa Camiinde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Of ilçesindeki aile kabristanlığına defnedilecek.

ali-osman-ulusoy-001.jpgALİ OSMAN ULUSOY KİMDİR?

Ali Osman Ulusoy 1927 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini 1938'de tamamladı ve babasıyla birlikte nakliye işinde çalışmaya başladı. Daha sonra nakliye şirketinin başına geçen Ulusoy, çeşitli kurumlarda başkanlık görevinde bulundu.

Ulusoy son olarak, taşımacılık, otomotiv, konaklama, denizcilik, enerji ve lojistik alanlarında etkinlik gösteren Ulusoy Holding'in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktaydı. Ayrıca Türkiye-İran İslam Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanı ve Trabzon Ticaret Odası Meclis (TTSO) Başkanıdır. Bunun yanında, Trabzonspor'un 1967-1968 sezonunda başkanlığını yapmıştır, böylece kulübün ilk başkanı ve kurucularından biri olmuştur.

Ulusoy, Türkiye-İran İslam Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanlığı süresince; İran tarafından uygulanan yakıt farkı ödemesi ve İran için de kamyonlarının Türkiye üzerinden geçişinde uygulanan vergiler gibi sorunlu konularda çözüm için çalışmıştır.

Ali Osman Ulusoy Zehra Ulusoy ile evli ve 2 çocuğu vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler