Trabzonlu çocukların Çanakkale heyecanı

Trabzon'da 73 öğrenci Çanakkale'ye şehitlik ziyaretine gitti.

Trabzonlu çocukların Çanakkale heyecanı

Trabzon'da 73 öğrenci Çanakkale'ye şehitlik ziyaretine gitti.

Trabzon'un merkeze bağlı 15 mahallesinde taşımalı eğitim gören 73 başarılı öğrenci, Aygören Vadisi Derneği'nin organizasyonu kapsamında Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etmek için Çanakkale'ye hareket etti.

Aygören Vadisi Derneği Başkanı Mehmet Çelik, derneğin, daha önce köy olan ancak Trabzon'un Büyükşehir Belediyesi olmasının ardından mahalle statüsü kazanan merkeze bağlı Yeşilova, Akyazı, Karakaya, Geçit, Ayvalı, Ağıllı, Akkaya, Gürbulak, Uğurlu, Doğançay, Gündoğdu, Yeşiltepe, Yeniköy, Fatih, Karlık'ta yaşayanları aynı çatı altında toplamak amacıyla kurulduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 yıl önce faaliyete geçen derneğin, çeşitli sosyal projeler uyguladığını anlatan Çelik, "15 mahallemizin taşımalı eğitim yapan 6 ortaokulunda eğitime destek projesi uyguladık. Hafta sonu okullarda düzenlenen kurslara katılan öğrencilerimize kırtasiye ve yemek desteği sağladık. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize ayni yardımlar yaptık. Ayrıca, velilerimize yönelik aile eğitimi programı da gerçekleştirdik." dedi.

Çelik, 15 mahallenin sakinlerine yönelik çeşitli sosyal projeleri uygulamaya devam edeceklerini belirterek, "Derneğimiz son olarak ortaokul öğrencilerimize yönelik Çanakkale turu organize etti. 73 başarılı öğrencimizi, Çanakkale turuna götürüyoruz. Okul idarecileri, öğretmen ve muhtarların da yer aldığı 90 kişilik ekibimiz iki otobüsle Çanakkale'ye hareket edecek. Çanakkale'ye ilk kez gidecek öğrencilerimiz, programı açıkladığımız andan itibaren büyük heyecan yaşıyorlar, onlar için güzel bir hatıra olacak." diye konuştu.

"Tarih bilinci olan, vatanına ve değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek için öğrencilerimizi Çanakkale'ye götürüyoruz" ifadesini kullanan Çelik, şöyle devam etti:

"Maalesef bölücü, ayrılıkçı terör örgütleri memleketimizin başına musallat oldu. Bunlar bizi ziyadesiyle meşgul ediyor ve üzüyor. Elbette bunlara fırsat verecek, pabuç bırakacak bir düşüncede değiliz. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir, bunların üstesinden gelecek düşüncededir. Bizim görevimiz ise gençlerimize tarihimizi doğru şekilde anlatmaktır. Tarihimizi onlara iletmeliyiz ve bu konuda bilinç oluşturmalıyız. Yapacağımız seyahatin bu bilinci oluşturacağı kanaatindeyiz."

Çelik, organizasyonun hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve diğer kurumların yetkililerine teşekkür etti.

Yeşilova Kemal Bülbüloğlu Ortaokulu öğrencisi Kardelen Güven, Çanakkale'yi ilk kez ziyaret edeceği için mutlu olduğunu belirterek, "Çanakkale'yi, arkadaşlarımla ziyaret edeceğim için ayrıca heyecanlıyım. Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret edeceğiz ve tarihimizi yerinde öğreneceğiz." şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Abdulhamit Usta ise Çanakkale'yi ziyaret etme fırsatı veren dernek yöneticilerine teşekkür ederek, "Allah onlardan razı olsun. 'Çanakkale' denilince aklıma şehitlerimiz ve kurtuluş mücadelesi geliyor. O nedenle ben de Çanakkale'yi göreceğim için heyecanlıyım." dedi.

Çanakkale'de tarihi ve kültürel mekanları ziyaret edecek kafilede yer alanlar, yakınları ile vedalaştıktan sonra iki otobüsle bu kente hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam