Trabzonlu bu uyarılara dikkat!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, önümüzdeki kış mevsiminde olumsuzlukların yaşanmadığı bir sezon geçirmemiz temennisi ile bir takım tedbirler alınacağını ifade etti.Tedbirlerle ilgili genelge yayımlayan Vali Öz bu genelgenin uygulanması için Vali Yardımcıla

Trabzonlu bu uyarılara dikkat!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, önümüzdeki kış mevsiminde olumsuzlukların yaşanmadığı bir sezon geçirmemiz temennisi ile bir takım tedbirler alınacağını ifade etti.

Tedbirlerle ilgili genelge yayımlayan Vali Öz bu genelgenin uygulanması için Vali Yardımcılarını, İlçe Kaymakamlıklarını, Büyükşehir Belediye Başkanlığını, İl Jandarma Komutanlığını, İl Emniyet, İl Afet ve Acil Durum, DSİ, Metroloji, Sağlık, Ulaştırma ve Haberleşme Bölge ile Karayolları Bölge Müdürlüklerini talimatlandırdı.

Vali Öz ilgili kurumların yapacağı uygulamalarda vatandaşlarımızın da kurumlarımıza yardımcı olmalarını, kurallara uymalarını istedi.

Yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi;

Kış mevsiminin başlaması ile birlikte oluşacak yağmur, kar yağışı, tipi, çığ,  buzlanma ve sis gibi olumsuz hava ve yol koşulları ile kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülmesi amacıyla aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür.

Buna göre;

1- Kış mevsimi süresince Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlıkları, Jandarma, Emniyet ve Karayolları ekipleri meteorolojik bilgi ve tahminler vasıtasıyla yağmur, yoğun kar yağışı, tipi, buzlanma ve sis gibi olumsuz hava koşullarını önceden takip ederek, gerekli tedbirlerin alınması hususunda gerekli planlamaları koordineli olarak yapacak ve yeteri kadar ekip ve aracın hazır bulundurulması sağlanarak yolların açık tutulması çalışmaları kesintisiz olarak yürütülecektir.

2- Bu durumlarda yapılacak çalışmalar Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinatörlüğünde İlçe Belediyelerine ait araç,  gereç ve teknik destek imkânları da kullanılarak işbirliği içerisinde yürütülecektir.

3- İlimizde meydana gelebilecek her türlü olaya karşı, müdahale edilecek araç ve gereçlerin bakımları acilen yaptırılacak ve önlem alacak ekiplerin her an göreve hazır bulundurulması sağlanacaktır.

4- Şehir içi ve şehirlerarası alternatif güzergâhlar önceden belirlenerek, yağış nedeniyle yol kapanması veya trafik akışının yoğunlaşması gibi hallerde, araçların belirlenen alternatif güzergâhlara yönlendirilmesi sağlanacaktır.

5- Trafik ekiplerince güzergâh üzerinde ve terminallerde trafik kontrollerinin yapılarak, araçlarda teknik yönden bir eksiklik ve aksaklığın bulunup bulunmadığı, özellikle aşınmış lastik kullanılıp kullanılmadığı, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunlu bulunduğundan, belirtilen tarihler arasında kış lastiği takılıp takılmadığı ve ışık donanımlarının faal olup olmadığına, araçlarda zincir, takoz, çekme halatı vb. malzemelerin bulunup bulunmadığına dikkat edilecek, eksiklikleri bulunan araçların trafiğe çıkışına izin verilmeyecektir.

6- Sisli olan veya zincir takılması gereken kesimlere gelinmeden önce taşıt sürücüleri, bizzat durdurularak veya araç megafonlarıyla uyarılarak “araçlar arasındaki takip mesafesini artırmaları, mecbur kalmadıkça sollama yapmamaları, yavaş ve dikkatli seyretmeleri, ayrıca gündüzleri de yakını gösteren ışıklarını yakmaları” hususlarında uyarılacaktır.

7- Trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyen hava, yol ve trafik durumları hakkında basın ve yayın organlarına ivedilikle bilgi verilecek, yollarda oluşabilecek don ve buzlanma ile ilgili olarak vatandaşlarımızın dikkatli olmaları hususunda gerekli uyarılar yapılarak zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması hususunda gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır. Ayrıca, 155 ve 156 telefon hatlarını arayan vatandaşlarımıza gerekli yardım ve kolaylıklar gösterilecektir.

8- Halkımıza, çığ, sel ve heyelan oluşabilecek bölgelerden uzak durmaları için ilgili birimlerce yazılı ve sözlü olarak gerekli uyarılarda bulunulacaktır.

9- Muhtemel çığ afeti olabilecek yerleşim yerlerine ulaşımın sağlanabilmesi için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Karayollarınca kış aylarında yeterli araç ve iş makinesi bulundurulacak ve yol standartlarının iyileştirilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır

10- Muhtemel bir çığ afetinde yaralıların tedavisi için sağlık birimlerince bu yörelerde yetişmiş elaman ile yeterli araç ve gereç bulundurulması sağlanacaktır.

11- Yaylalara çıkış ve iniş sezon tarihlerine vatandaşların uymaları konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılarak, yaylalarda yaşayan vatandaşların kötü hava koşullarında yaylalarda mahsur kalmaması hususlarında gerekli önlemler alınacaktır.

12- İlçe Kaymakamlıkları tarafından da yazımızda belirtilen hususlara paralel olarak eşdeğer çalışmalar yapılacak, Belediye Başkanlıkları ile birlikte koordineli bir şekilde gerekli tedbirler alınacak, herhangi bir durumda müdahale edilmesi amacıyla yeteri kadar araç ve gerecin hazır bulundurulması sağlanacaktır.

Yukarıda maddeler halinde sıralanan tedbirler ile ilgili olarak gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasını ve herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesini, ilgili kurumlarca çalışmaların koordineli bir şekilde yürütülmesini önemle rica ederim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam