Trabzonlu boksör Busenaz Sürmeneli Finalde

Trabzon'un gururu Busenaz Sürmeneli dünya şampiyonluğuna koşuyor. Tayvan'ın Taipei şehrinde yapılan Dünya Gençler ve Yıldızlar Borks Şampiyonası'nda genç bayanlarda ringe çıkan Busenaz, İngiliz rakibi Chantell 'i yarı finalde  yenerek finale çıktı. 75 kil

Trabzonlu boksör Busenaz Sürmeneli  Finalde
Trabzon'un gururu Busenaz Sürmeneli dünya şampiyonluğuna koşuyor.
 
Tayvan'ın Taipei şehrinde yapılan Dünya Gençler ve Yıldızlar Borks Şampiyonası'nda genç bayanlarda ringe çıkan Busenaz, İngiliz rakibi Chantell 'i yarı finalde  yenerek finale çıktı. 75 kiloda çeyrek finalde Kazak rakibi Lyubov Khassıyeva'yı 3-0 yenen Busenaz Sürmeneli yarı final maçında da İngiliz rakibini aynı skorla geçmeyi başardı.
 
FİNALDEKİ RAKİP ÇİNLİ ZHENG LU
Trabzonlu Milli boksör Busenaz Sürmeneli bu gün final maçında Çinli Zheng Lu ile karşı karşıya gelecek Busenaz Sürmeneli Çinli rakibi Zheng Lu'yu mağlup ettiği taktirde ikinci kez dünya şampiyonluğuna ulaşacak
 
SÜME" BUSENAZ DÜNYA ŞAMPİYONU OLACAK"
Antrenörü Cahit Süme, "Çok mutluyuz. Burada sona yaklaştıkça çok zorlu rakiplerle karşılaşıyoruz. Ama ben Busenaz'a inanıyorum o dünya şampiyonu olarak bayrağımızı inşallah göndere çektirecek" diye konuştu.
 
5 BOKSÖRÜMÜZ DAHA YARI FİNALDE
Yıldız bayanlarda 5 boksörümüz de finale kalmak için ringe çıkacak. 46 kg'da Beyza Saraçoğlu - Kazakistanlı, 50 kg da Ayten Cumentor, Hindistanlı, 75 kg da Elif Sıla Günhan, Ukraynalı, 80 kg da Selma Karakoyun, Rusya ile ve Nur Hilal Kandemir, Rusya rakipleriyle finale kalma mücadelesi yapacak.
 
BUSENAZ SÖZ VERDİ
Finale kalan başarılı boksörümüz Busenaz Sürmeneli, "Buradan söz veriyorum finalde tüm Türkiye'yi düşünerek oynayıp altın madalyayı ülkeme kazandıracağım.Bayrağımızı göndere çektireceğim. Dualarınız benimle olsun" mesajını yolladı. 
 
Finaller 23 mayıs Cumartesi günü oynanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor