Trabzon'daki savcı başbakanı suçladı!

Adana'da MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'ları durdurup arama yaptırmak istediği iddia edilen Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı iftira ve hakaret' suçlarından Adana ve İstanbul

Trabzon'daki savcı başbakanı suçladı!
Adana'da MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'ları durdurup arama yaptırmak istediği iddia edilen Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı iftira ve hakaret' suçlarından Adana ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulundu. Takcı, ayrıca Başbakan hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
 
ADANA VE İSTANBUL SAVCILIKLARINA SUÇ DUYURUSU
Kısa süre önce geçici görevle Trabzon'a görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı'nın avukatı Alpdeğer Tanrıverdi, suç duyurusu dilekçelerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından müvekkilinin alenen hedef gösterilerek nefret söylemi ile kişilik haklarına saldırı yapıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarında müvekkiline hitaben sürekli olarak ‘paralel savcı, casus, vatan haini, alçak' gibi ithamlarda bulunulduğunu iddia eden Tanrıverdi, "Müvekkili hedef alan bu konuşmalara karşı Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iki ayrı suç duyurusunda bulunulmuştur. Müvekkilim kamu görevi ifa eden bir Cumhuriyet Savcısıdır. Herhangi bir siyasi parti mensubu ve lideri gibi eleştiriye açık bir vazife ifa etmemektedir. Bu nedenle de yapılan konuşmalar, müvekkilin mesleki ve kamuoyu nezdindeki itibarını ziyadesiyle zedelemiştir" dedi.
 
BAŞBAKAN'IN KONUŞMALARINI DELİL GÖSTERDİ
Avukat Tanrıverdi, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmalarla müvekkili Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı'ya ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı iftira ve hakaret' suçlarında bulunduğunu savunarak Başbakan Erdoğan hakkında ‘İftira ve hakaret' suçlarından dava açılıp cezalandırılmasını istedi. Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmaları delil olarak verdi.
 
100 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI
Avukat Tanrıverdi, Başbakan Erdoğan'ın müvekkilinin kişilik haklarına da saldırıda bulunduğunu, bu yüzden suç duyurusunun ardından 100 bin liralık manevi tazminat davası açtıklarını da belirtti. Tanrıverdi'nin tazminat davası için Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dilekçede şöyle denildi:
 
"..... TMK gereğince alacağı tedbir ve önlemler ve çıkarılacak yönetmeliklerle bizzat korumakla görevli olduğu müvekkilimi kin ve nefret söylemleri ile alenen hedef haline getirmekten kaçınmayan ve her türlü platformda müvekkilime hakaret etmekle kalmayıp iftira atan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde yaptığımız suç duyurularına ek olarak bağımsız ve tarafsız Türk Yargısı'na olan inancımız doğrultusunda 100 bin liralık manevi tazminat davası açmış bulunuyoruz." 
 
2 GAZETEYE DE HEM SUÇ DUYURUSU HEM TAZMİNAT DAVASI
Avukat Tanrıverdi, Cumhuriyet Savcısı Takcı hakkında iftira ve hakaret içerikli haberler yaptıkları iddiasıyla da Sabah ve Yenişafak gazeteleri hakkında da hem suç duyurusunda bulunduklarını, hem de 15'er bin lira tazminat davası açtıklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler