Trabzon'daki asansör tehlikeli

Haber61.Net – Haber Servisi – Son dönemlerde sıkça gündeme gelen Asansör kazaları beraberinde birçok soruyu da getirdi. Peki; Trabzon’daki asansörler bakıma alınıyor mu? Trabzon kent merkezi sayılan Ortahisar İlçesinde toplu kullanımlara açık asansör sayı

Trabzon'daki asansör tehlikeli

Haber61.Net – Haber Servisi – Son dönemlerde sıkça gündeme gelen Asansör kazaları beraberinde birçok soruyu da getirdi. Peki; Trabzon’daki asansörler bakıma alınıyor mu? Trabzon kent merkezi sayılan Ortahisar İlçesinde toplu kullanımlara açık asansör sayısı 5 bin. Bu asansörlerin tamamı kontrolsüz çalışıyor. Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamada Trabzon’daki asansörlerin freni patlamış arabalara benzetiyor. Bülbül, “ Ortahisar ‘da bulunan Asansörlerin yüzde 80 ile 90 sının  bakımı yapılmamış durumda. Buda beraberinde sorunları getiriyor. Yeni yapılan asansörlere baktığınız zaman yöneltmeliğe uygun fakat eski asansörler için bunu söylemek imkansız. Onlarında bir an önce yöneltmeliğe uygun hale getirmesi gerekli.”dedi. Öte yandan Trabzon’daki asansörlerin büyük çoğunluğunun stop düğmelerinin de çalışmadığı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel