Trabzon'da YGS ile birebir deneme sınavı yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca akademik başarıyı artırmaya yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından 3 yıldır yürütülen “Üniversiteye Yolculuk“ projesi kapsamında Trabzon ili genelinde bütün liselerin katılacağı YGS ilk prova deneme sınavı 17 O

Trabzon'da YGS ile birebir deneme sınavı yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığınca akademik başarıyı artırmaya yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından 3 yıldır yürütülen “Üniversiteye Yolculuk“ projesi kapsamında Trabzon ili genelinde bütün liselerin katılacağı YGS ilk prova deneme sınavı 17 Ocak Pazar günü yapılacak. 
 
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, söz konusu sınavın 17 Ocak 2016 günü saat 10.00’da KTÜ kampüsü ve Ortahisar merkezli okullarda yapılacağı ifade edilerek, “Projeye başlarken sınava giren öğrencilerimize yaptığımız ankette; gerçek deneme sınavı tecrübesinin eksikliği, sınav yerinin tanınmamasından dolayı adres kargaşası, sınav salonuna geç kalma, sınav belgesini unutma gibi sorunların varlığının sınavın başarısını etkilediğini tespit ettik. Hatta bazı taşra ilçelerimizdeki öğrencilerin il merkezine- KTÜ’ye ilk defa gelmesi sınav heyecanını daha da artırıyor. Geçen sene özel bir yayın evinden alınan sorular bu sene (17 Ocak 2016 Pazar günü) ise Müdürlüğümüz ve KTÜ ile yapılan protokol gereği; ÖSYM soru hazırlama komisyonunda da görev alan KTÜ akademisyenlerinin ve MEB öğretmenlerimizden oluşan 'YGS Soru Hazırlama Komisyonu' tarafından hazırlandı. Kendi öğrencilerimizi, kendi akademisyen ve öğretmenlerimizin hazırladığı sorularla sınava alacağız. Sınavlar ÖSYM’nin formatında kazanım merkezli olacak. Bunun için KTÜ Kampüsü ve Ortahisar merkezi okulları 27 sınav merkezinde toplam 395 salonda ÖSYM’nin yaptığı sınavın her şeyiyle birebir aynısı planlanarak il geneli bütün liselerin katıldığı YGS ilk prova deneme sınavı yapılacak. Bine yakın öğretmen ve idareci gönüllü olarak sınavda görev alacak" denildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler