Trabzon'da yeni okul için imzalar atıldı

Bakan Süleyman Soylu araklı'da yapılması planlanan 24 derslikli 7 Milyon TL'lik okul için imza attı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Ahilik başlı başına oluşturduğu gelenekle töreyle ve anlayışla bir milletin ticaret hayatının kuralları

Trabzon'da yeni okul için imzalar atıldı

Bakan Süleyman Soylu araklı'da yapılması planlanan 24 derslikli 7 Milyon TL'lik okul için imza attı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Ahilik başlı başına oluşturduğu gelenekle töreyle ve anlayışla bir milletin ticaret hayatının kuralları ve tanımlamasıdır. Onu ahlaka, üretime dayandırır ve onu aslında elden ele gelecek nesillere aktararak da sürdürülebilirliğini ortaya koyar." dedi.
 
Soylu, Valilik Toplantı Salonu'nda organize edilen, iş adamları Orhan ve Yüksel Özyurt kardeşler tarafından Araklı ilçesinde 24 derslikli yaklaşık 7 milyon liraya mal olacağı belirtilen ilkokulun yapımına ilişkin protokolün imza törenine katıldı.
 
Trabzon'da ve ilçelerinde yapılan yatırımlara ilişkin bilgi aktaran Bakan Soylu, Özyurt kardeşlere eğitime verdikleri destek dolayısıyla teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından okul yapımına ilişkin protokol, Orhan ve Yüksel Özyurt kardeşler ile İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Vali Abdil Celil Öz ve Bakan Soylu arasında imzalandı.
 
Bakan Soylu, günün anısına Orhan ve Özyurt kardeşlere tablo hediye etti. 

"AK PARTİ İKTİDARI, YÜZDE 47'LERDEN YÜZDE 4'LERE KADAR ESNAFIMIZIN KREDİLERİNİ İNDİRMİŞTİR"

Bakan Soylu, bir gazetecinin, "Ahilik Haftası kutlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak ahilikle ilgili düşünceleriniz nelerdir?" sorusu üzerine, Trabzon'daki programı kapsamında Ortahisar ilçesine bağlı Boztepe Mahallesi'ndeki Ahi Evran'ın adını taşıyan türbeyi de ziyaret ettiğini söyledi.
 
"Bizim coğrafyamız, özellikle hem esnafın hem dürüstlüğün hem kazanmanın hem çalışmanın hem erdemin hem de tüm medeniyet değerlerimizin bunlarla beraber buluştuğu bir coğrafyadır." ifadesini kullanan Soylu, "Böyle suyun kendi mecrasında aktığı gibi akmıyor her şey. Özellikle buna ait birtakım kurallar, belirlemeler, değerler söz konusu. Bu değerler oluşurken de toplumun hayatıyla geçmişimizle tarihimizle ilişkilerimizle ve yardımseverliğimizle birlikte oluşuyor." diye konuştu.
 
Soylu, ahilik denilen müessesenin sabahleyin işini açma kuralından komşunun işinin olup olmamasını kendisine dert etmesine kadar, tartısındaki hassasiyetinden kapısına geleni boş çevirmeme adabına kadar aslında bir milletin bütün ilkelerini ve değerlerini yansıttığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
"Ahilik başlı başına oluşturduğu gelenekle töreyle ve anlayışla bir milletin ticaret hayatının kuralları ve tanımlamasıdır. Onu ahlaka, üretime dayandırır ve onu aslında elden ele gelecek nesillere aktararak da sürdürülebilirliğini ortaya koyar. Bu açıdan Türkiye'de esnafımızın da bu ahilik geleneğiyle buluştuğunu ama bundan sonraki süreçte bunun çok daha önemli olduğunu çünkü kürselleşmenin birtakım yerel değerleri erozyona uğratma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade etmek istiyorum."
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen programlara katılmak için Kırşehir'de bulunduğunu anımsatan Soylu, "Cumhurbaşkanımız hem Ahi Evran Üniversitesi'nin bulunduğu hem de Ahi Evran'ın kendisini tanımladığı Kırşehir'de. Biz ahilik bayrağını önümüzdeki yüzyıllara hep birlikte bu bütün anlayışıyla birlikte taşıyacağız. Ahilik bayrağı aslında dünya ticaretinin de ülkemiz ticaretinin de bayrağının nasıl dalgalanması gerektiğini her noktada ortaya koyacaktır çünkü o bayrakta hak, hakkaniyet, üretim, komşu, saygı ve en nihayetinde insanlığın tüm unsurları ve ilkeleri söz konusudur." değerlendirmesinde bulundu.
 
Soylu, esnafın Ahilik Haftasını tebrik ederek, şunları kaydetti:
 
"AK Parti iktidarı, yüzde 47'lerden yüzde 4'lere kadar esnafımızın kredilerini indirmiştir. Yaklaşık 2009 yılından itibaren 184 bin kişiye girişimcilik eğitimini sadece İŞKUR vermiştir. Bu önemli bir adımdır. Bunları bugüne kadar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Esnafımızın ülkemizde ortaya koymuş olduğu kendi halini devam ettirme arzusu aslında bizim aile gibi sahip çıkmamız gereken en önemli değerlerden biridir. Bu konuda bütün programlarımızda, bütün politikalarımız ve bakışımızla buna devam ettiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler