Trabzon'da Yemen endişesi

Yeni turizm sezonu öncesinde Trabzon iş çevrelerinde Yemen’de yaşanan iç savaş ve Arap ülkelerinin buraya yönelik düzenlediği askeri harekatın doğuracağı sonuçlar konuşuluyor.Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeni

Trabzon'da Yemen endişesi

Yeni turizm sezonu öncesinde Trabzon iş çevrelerinde Yemen’de yaşanan iç savaş ve Arap ülkelerinin buraya yönelik düzenlediği askeri harekatın doğuracağı sonuçlar konuşuluyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz’de yeni turizm sezonunun başladığını ve ilk kurvaziyer geminin geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon’a geldiğini hatırlattı.

Körfez ülkelerinden ve İran İslam Cumhuriyeti’nden turist kafilelerinin şehre gelmeye başladığını da kaydeden Hacısalihoğlu, Yemen’deki son olayların tedirgin edici olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, “Yemen bize uzak ama karşısında olan on Körfez ülkesi ile bizim bölge arasında turizm ve ticari ilişkiler yoğundur. Dolayısıyla bütün arzumuz bu savaşın bir an önce sona ermesidir. Dünya ülkeleri bir araya gelerek bu gerginliği sonlandırmasını bekliyoruz. Aksi durum bizler turizm sezonunda sıkıntı yaşayabiliriz” şeklinde konuştu.

Körfez Bölgesi’nde yaşanacak bir gerilimin turizm sektörüne olduğu gibi inşaat sektörüne de zarar vereceğine dikkat çeken Hacısalihoğlu, “Malum bildiğiniz şekli ile o ülkelerde yaşayan insanlar dışarıda bir konutları olması konusunda düşünceleri olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bakımdan avantaj olabilir. Şehrimizde alışılmış yatırım konuları daha da artabilir. Bunun tam tersi de olabilir. Dikkatli olmamızda fayda var. Bölgeyi çok yakından takip etmemiz gerekiyor” dedi.

Japonya ile turizm konusundaki çalışmaların devam ettiğini, özellikle yaşlı Japon turistleri bölgeye çekmek için çaba harcadıklarını kaydeden TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, “Özellikle Japonya’daki yaşlı kesim, kültür turizmine büyük ilgi gösteriyor. Ekonomik durumları da iyi olan bu kesimi Doğu Karadeniz Bölgesi’ne çekmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Dünya Ticaret Merkezi alanındaki kongre, fuar ve otel yatırımının yapımı ile ilgili katılım ve talep alma doğrultusunda çalışmalara başlanacağını ifade eden Hacısalihoğlu, “Biz ne kadar talep olacağını görmek istiyoruz. Ama ortaya çıkan şöyle bir gerçek var ki bugüne kadar şehrimizde bir gayrimenkul yatarım ortaklığı şirketi kurulması gerekiyordu. Bu tür fırsatlara hazırlıklı olmak için üyelerimizin ve şehrimizde yaşayanların katılımı olmalı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler