Trabzon'da yayla mera ve plaj kararı!

Trabzon Valiliği, yayla, mera ve plajlarla ilgili önemli kararlar aldı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Başkanlığında yapılan "Mera ve Yaylalarda Kaçak Yapılaşma ve Kıyılar" konulu toplantıda ciddi kararlar alındı. Vali Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başka

Trabzon'da yayla mera ve plaj kararı!

Trabzon Valiliği, yayla, mera ve plajlarla ilgili önemli kararlar aldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Başkanlığında yapılan "Mera ve Yaylalarda Kaçak Yapılaşma ve Kıyılar" konulu toplantıda ciddi kararlar alındı.

Vali Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da katıldığı toplantıda alınan kararları açıklayarak "mera ve yaylalarda kaçak yapılaşmanın önlenmesi ile kıyıların korunması için ortak bir irade ortaya koyacağız" diye konuştu. 

Yaylalara kesinlikle inşaat malzemesi sokmayacaklarını belirten Vali Öz, "söz konusu yerlerde yapılaşmayı önlemek adına yayla ve meralara inşaat malzemesi sokulmayacaktır. Tüm asayiş birimlerimiz ve diğer sorumlular bu konuda görevli ve sorumludur. Mera kanunu gereği yayla, mera ve ormanlık alanlardaki sahışlara ait tel örgüler sezon öncesi sökülecektir. Yayla ve meralar kimsenin babasının malı değil" ifadelerini kullandı.

Plajlarla ilgili de önemli kararların alındığı toplantıda belediye başkanlarına çağrıda bulunan Vali Öz, "plajlar herkesin istifade edebileceği şekilde düzenlenecektir. Plajlardan kesinlikle giriş ücreti alınmayacaktır. Bu konuda belediyelerimizden örnek uygulamalar bekliyorum. Defterdarlık ve Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğümüz, usulsüz hareket edenlerin tahsislerini iptal edecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem