Trabzon'da yağmur seferberliği!

Trabzon’da 1990 yılında yaşanan sel felaketinden sonra en şiddetli yağış dün akşam saatlerinde meydana geldi. Metrekareye saatte 75 kg yağış düşerken bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde kurulan ve Ortahisar Belediyesi’nin d

Trabzon'da yağmur seferberliği!

Trabzon’da 1990 yılında yaşanan sel felaketinden sonra en şiddetli yağış dün akşam saatlerinde meydana geldi. 

Metrekareye saatte 75 kg yağış düşerken bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde kurulan ve Ortahisar Belediyesi’nin de destek verdiği kriz masasıyla birlikte gelen şikâyetlere anında müdahale edildi.

dsc_6303.jpgTrabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu sabahın ilk ışıklarına kadar yağışlardan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunurken vatandaşların talepleri konusunda yetkililere gerekli talimatları verdi.  Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi 50 ekiple ve 300 yetişmiş personelle 150 ayrı noktaya müdahale ederken sabaha kadar sürdürülen temizlik çalışmaları ile birlikte selin izleri büyük oranda silindi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümkrükçüoglu Trabzon’un son yılların en şiddetli yağışıyla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, ”19 Ağustos akşamı saat 21.00 sıralarında Trabzon'umuz da metrekareye saatte 75 kilogram yağış düşecek şekilde şiddetli bir yağmurla Trabzon merkezi 1 saat süreyle çeşitli yerlerde sel baskınlarına uğramış durumdadır. Bu sel baskınları bir müddet sonra 1 saatlik bir yağıştan sonra beraber hızını azaltmıştır.

dsc_6310.jpgBizim ekiplerimiz ilk andan itibaren daha önceki afet planımıza göre 150 noktada 300 yetişmiş personelimizle, vidanjörlerimizle, faunlarımızla, iş makinelerimizle müdahalemizi sürdürmüş bulunmaktayız. Şu an bir sonraki güne yani 20 Ağustos'a girmiş bulunmaktayız. Bu yürüttüğümüz faaliyetlerin sonucunda hiç bir can kaybı olmadan ve hatta maddi kayıpları da minimalize etmeye çalışarak su baskını olan yerlerin hemen hepsini boşaltmış bulunmaktayız.

Bu saatten sonra ikinci bir 300 kişilik ekibimiz temizlik işlemlerine başlamıştır. Sokaklarımız ve vadilerimiz eski haline gelene kadar tüm bu çalışmalar sürdürülecektir. Hiç bir can kaybının olmaması, mal kaybının da minimalize edilebilmiş olması bizim için en sevindirici husustur. Bu konuda hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan tüm çalışma arkadaşlarımıza, işçilerimize, yöneticilerimize, şeflerimize ve müdürlerimize Ortahisar Belediyemize teşekkürü borç biliyorum ve bütün Trabzon'umuza geçmiş olsun diyorum” dedi.

dsc_9497.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler