Trabzon'da uyku kongresi yapılacak

Trabzon'da 5. uyku bozuklukları kongresi yapılacak. Uyku Derneği (UYKUDER) Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, uyku tıbbına bakış açıları ve yaklaşımların branşlar üstü ortak bir noktada buluşturulması hedefiyle düzenledikleri "5. Uyku Bozuklukları Ko

Trabzon'da uyku kongresi yapılacak

Trabzon'da 5. uyku bozuklukları kongresi yapılacak.

Uyku Derneği (UYKUDER) Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, uyku tıbbına bakış açıları ve yaklaşımların branşlar üstü ortak bir noktada buluşturulması hedefiyle düzenledikleri "5. Uyku Bozuklukları Kongresi"ne, 170 akademisyenin katılacağını bildirdi.
 
Karadağ, sırasıyla Antalya, KKTC, Nevşehir ve Mardin'de gerçekleştirdikleri kongrenin beşincisini, 26-29 Mayıs'ta, tarihi ve doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Trabzon'da düzenleyeceklerini söyledi.
 
Kongre için uyku tıbbına gönül veren, alanlarında deneyim sahibi akademisyenlerin katılımıyla zengin bir program hazırladıklarını belirten Karadağ, bu kapsamda iki gün "7. Uyku Bozuklukları Kursu"nu gerçekleştireceklerini belirtti.
 
Uyku laboratuvarlarında aktif çalışan veya çalışmayı planlayanları kursa beklediklerini dile getiren Karadağ, "Sertifikasyon için meslektaşlarımızın kursa katılması, kurs sonundaki sınavda başarılı olması, sonra derneğimizce akredite edilmiş uyku merkezinde bir aylık pratik eğitim alması gerekiyor." dedi.
 
Karadağ, Prof. Dr. Kürşat Murat Özcan başkanlığındaki kongre kapsamında ayrıca "6. Uyku Teknisyenliği Kursu" düzenleneceğini anlattı.
 
Derneklerinin önceliklerinden olan uyku tıbbına multidisipliner yaklaşımını kongrede ön planda tutmaya çalıştıklarını bildiren Karadağ, "Uyku tıbbına bakış açıları ve yaklaşımların branşlar üstü ortak bir noktada buluşturulması ana hedefiyle organize ettiğimiz kongremize 170 akademisyen katılacak. Uyku tıbbıyla ilgilenen tüm branşları kapsayacak bir program hazırlamaya önem verdik." diye konuştu.
 
Karadağ, kongrede, konferans ile panellerin yanı sıra poster ve sözlü sunumlara yer verileceğini, ayrıca uyku cerrahisi video oturumları yapılacağını kaydetti.
 
Jüri tarafından en iyi sunumların seçilerek, sahiplerinin ödüllendirileceğini dile getiren Karadağ, kongreye, uyku tıbbıyla ilgilenen herkesi beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık