Trabzon'da utanç verici olay!

Haber61.Net / Özel Haber - Trabzon'da insanlık ayıbı sayılacak bir olay meydana geldi. 35 yıl önce Alman asılı biriyle evlenen Trabzonlu Yıldız Czerwinski, soyadı nedeni ile bazı vatandaşlar tarafından baskı gördüğü ortaya çıktı.  Bir süre önce Trabzon'da

Trabzon'da utanç verici olay!

Haber61.Net / Özel Haber - Trabzon'da insanlık ayıbı sayılacak bir olay meydana geldi. 35 yıl önce Alman asılı biriyle evlenen Trabzonlu Yıldız Czerwinski, soyadı nedeni ile bazı vatandaşlar tarafından baskı gördüğü ortaya çıktı.  Bir süre önce Trabzon'da yıkılması planlanan Trabzon Numune Hastanesi'nin yıkılmaması için çapa sarf ederek 5 bin imza toplayan Yıldız Czerwinski, Numune Hastanesini önünde basın toplantısı düzenledi.

HASTANEYİ SAVUNDUM DİYE

Buradaki basın toplantısını tamamladıktan sonra Czerwinski'ye bazı kişiler tarafından sen yabancısın neden böyle açıklamalar yapıyorsun diyerek tepki gösterdiği öğrenildi. Haber61.Net'en Şükrü Üçüncü'ye konuyla alakalı konuşan Czerwinski, " Numune hastanesinde basına bilgi vermek üzere toplandık ve bir açıklama yaptım. Buradaki toplantı bittikten sonra biri yanıma gelerek "soyadın farklı ne amaçla eylem yapıyorsun." diyerek bana tepki gösterdi. Çok şaşırdım."dedi.

EŞİM ALMAN DİYE

Eve gittiğinde ise sosyal medya'dan tepkilerin devam ettiğini ifade eden Czerwinski, " Eve gittim ve baktım sosyal medyadan bana sert sözler söylüyorlar. Beni soyadım farklı diye ağır eleştiride bulunuyorlar. Ben Trabzon'un en köklü ailelerinden Küreman ailesini bir ferdiyim. 35 yıl önce eşimle birlikte kendisi Alman asıllı evlendi ve bu soyadı aldım."şeklinde konuştu.

EŞİMLE 27 YIL ALMANYA'DA YAŞADIK

Czerwinski, " Bana tepki gösterenlerin tamamı sadece cahilliklerinden bunu yapıyorlar. Ben onlara hastanelerinin taşınmaması için yardımcı oluyorum. Almanya'nın kuzeyinde 27 yıl kaldım ve eşim emekli olunca buraya Trabzon'da yaşamam kararı aldık. Fakat insanların bana sizi yabancı olarak görüyoruz söylemeleri tamamen üzücü."dedi.

Haber : Şükrü Üçüncü

1185409_640187899371670_1455874521_n.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel