Trabzon'da su tüketimi 2 katına çıktı!

Trabzon’da bu günlerde kendini iyice hissettiren hava sıcaklığı beraberinde su tüketimini iki katına çıkardı.TİSKİ yetkilileri, Atasu Barajı’nın yüzde 99 oranında dolu olmasına rağmen artan ihtiyaca cevap verilebilmesi için Trabzon il genelindeki tüm su a

Trabzon'da su tüketimi 2 katına çıktı!

Trabzon’da bu günlerde kendini iyice hissettiren hava sıcaklığı beraberinde su tüketimini iki katına çıkardı.

TİSKİ yetkilileri, Atasu Barajı’nın yüzde 99 oranında dolu olmasına rağmen artan ihtiyaca cevap verilebilmesi için Trabzon il genelindeki tüm su abonelerini, su israfının kesinlikle önüne geçilmesi ve su tasarrufu yapılması için uyardı.

Trabzon il genelindeki su tüketimi, hava sıcaklarının ve mevsim nedeniyle şehir nüfusunun artması yüzünden önceki aylara göre yaklaşık olarak iki katına çıktı. Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre Trabzon’da 2015 yılının Ocak ayında 2 milyon 187 bin 228 metreküp şebeke suyu kullanırken içinde bulunduğumuz Temmuz ayında ise su sarfiyatı 4 milyon 56 bin 724 metreküpe ulaştı.

ARITMA TESİSLERİ 24 SAAT BOYUNCA ÇALIŞIYOR

TİSKİ’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada Trabzon’un Ortahisar, Akçaabat ve Yomra ilçelerinin su ihtiyacını karşılayan Atasu Barajı’nın yüzde 99 oranında dolu olduğu kaydedilirken artan talebe cevap verilebilmesi için Trabzon’un tüm ilçelerinde mevcut arıtma tesislerinin tamamının 24 saat boyunca ortalama yüzde 91 kapasiteyle çalıştığı ifade edildi.

SU TASARRUFUNA GİDİLMESİ ÖNEM ARZ EDİYOR

Atasu Barajı’nın 99 oranında dolu olmasına rağmen Ortahisar ilçesi için Esiroğlu İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin yüzde 91 kapasiteyle çalışabildiğine dikkat çekilen açıklamada, su tüketimindeki artışı karşılayabilmek için su abonelerinin içme ve kullanma suyunda tasarrufa gitmelerinin büyük önem arz ettiğine dikkat çekildi.
Açıklamada, Akçaabat ilçesinde mevsim nedeniyle artan tüketimi karşılamak için Atasu Barajı ve Esiroğlu İçmesuyu Artma Tesisi’nden su verilen Akçaabat merkez mahalleleri ile Yıldızlı ve Söğütlü mahallerine Temmuz ayı başından itibaren kuyulardan ilave su verildiği ifade edilirken Akçaabat’ın Akçaköy ve Derecik mahalleleri ile Yıldızlı ve Söğütlü mahallelerinin üst kesimlerinin içme suyu ihtiyacını sağlayan arıtma tesisinin tam kapasiteyle çalışmasına rağmen gerekli tasarruf tedbirlerinin alınmaması durumunda artan su tüketimi karşısında söz konusu bölgelerin ihtiyacının karşılanmakta yetersiz kalabileceğine dikkat çekildi.

Ayrıca, Karakaya grubundan 35 mahalleye su verildiğinin belirtildiği açıklamada, bu mahallelerin su ihtiyacını karşılayabilecek başka bir kaynak olmadığına dikkat çekilirken, “Bölgede şebeke suyunun tarımsal amaçlı kullanılmaması, su kaynaklarının israf edilmemesi, Karakaya Grubu’ndan su verilen mahallelerimizin susuz günler geçirmemesi için büyük önem arz etmektedir” denildi.

TİSKİ’den yapılan açıklamada Trabzon il genelinde ayrıca 30 mahallenin su ihtiyacının TİSKİ tarafından tankerlerle su taşınarak karşılandığına da dikkat çekilirken, “Abonelerimizin içme ve kullanma suyunda tasarrufa gitmeleri, şebeke suyuyla kesinlikle sulama yapılmaması, su israfının kesinlikle önüne geçilmesi şehrimiz için önem arz etmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler