Trabzon’da şarkılarla mest ettiler

Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu, muhteşem bir konserle sezona nokta koydu.

Trabzon’da şarkılarla mest ettiler
Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu, muhteşem bir konserle sezona nokta koydu. “Erişti Nevbahar” isimli konserde Nihavent ve Muhayyerkürdi eserlerden oluşan repertuar büyük beğeni topladı.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapılan konsere, derneğin Onursal Başkanı Arif Özaytekin ve eski başkanlardan Tunç Turhan da katıldı. 

Şarkılar hep bir ağızdan söylendi..

Sunuculuğunu Kemal Barış’ın yaptığı, şef Mehmet Ağzıküçük’ün yönettiği gecede koro,  ilk bölüme Nihavent Peşrevle başladı. Nihavent eserlerin okunduğu bu bölümde önemli bestekarların eserleri seslendirildi. Solo performanslarda ise Sevil Aydın, Bilge Solak, Aydın Demir ve Ali Macit sahne aldılar. 

İkinci bölümde ise Muhayyerkürdi şarkılar seslendirildi.  Bu bölümde de solo eserlerde sırasıyla Funda Ateş, Nurhan Süme, Elif Cengizhan Berkman, Ahmet Özdemir, Gamze Koç ve Hüseyin Şılbır mikrofon başına geldiler. Zor eserlerin üstesinden başarıyla gelen solistler profesyonellere taş çıkartırken ayakta alkışlandılar.

Onursal başkandan ince mesaj…

Programın sonunda gecenin mimarı koro şefi Mehmet Ağzıküçük’e ve konserlerin vazgeçilmez sunucularından Kemal Barış’a Onursal Başkan Arif Özaytekin ve eski başkanlardan Tunç Turhan tarafından çiçek takdim edildi. 
Özaytekin yaptığı konuşmada bu tür derneklere kimsenin sahip çıkmadığını en büyük destekçilerinin konseri izlemeye gelen ve hiçbir zaman yalnız bırakmayan seyircilerin olduğunu söyledi.  


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler