Trabzon'da projelere destek sürüyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü projelere destek vermeyi sürdürüyor.Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 12. Çağrı döneminde Kırsal Turizm başlığından yüzde 50 hib

Trabzon'da projelere destek sürüyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü projelere destek vermeyi sürdürüyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 12. Çağrı döneminde Kırsal Turizm başlığından yüzde 50 hibe destekli proje sunan 1 adet başvuru sahibi ile 1 milyon 381 bin TL tutarında, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması başlığından yine yüzde 50 hibe destekli proje sunan 1 adet başvuru sahibi ile 856 bin TL tutarında, toplamda 2 milyon 237 bin TL tutarında sözleşme imzalandı.

Gerçekleşen imzalama töreninde konuşma yapan TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, iki başvuru sahibi ile daha sözleşme imzaladıklarını belirterek bu projeler tamamlandığında 1 milyon 118 bin TL hibe ödemesi gerçekleştireceklerini söyledi.

İl Koordinatörü Aydoğdu imzalanan sözleşmelerden bir tanesinin Meyve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması başlığında desteklenen fındık işleme tesisi olduğunu belirterek, “İlk defa böyle bir kalemden proje ile sözleşme imzaladıklarını, Trabzon’un fındık piyasasındaki konumu göz önüne alındığında diğer yatırımcılar için iyi bir örnek teşkil edebileceğini vurgulayarak yatırımcıları proje yapmaya davet ediyorum” dedi.

İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu sözleşme imzalanan diğer başlığın ise Kırsal Turizm'de desteklenen otel yatırımı olduğunu belirterek, “Bugüne kadar 32 adet projede 7 milyon 307 bin TL hibe ödemesini faydalanıcıların hesabına aktarıldı. Tamamlanan bu tesislerde 311 kişiye istihdam sağlandı. Hedefimiz yıl sonuna kadar tamamlanacak tesislerle birlikte hem dağıtılan hibe miktarını hem de istihdam edilen kişi sayısını artırmaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel