Trabzon'da polis adaylarından örnek proje

Trabzon Polis Meslek Yüksekokulunda (PMYO) eğitim gören polis adayları, otistik ve down sendromlu çocukların rehabilitasyonu amacıyla Türkiye'de ilk kez uygulanan "61 Gönüllü Toplum Polis Projesi" kapsamında okullarını ziyaret eden çocuklara polislik eğit

Trabzon'da polis adaylarından örnek proje

Trabzon Polis Meslek Yüksekokulunda (PMYO) eğitim gören polis adayları, otistik ve down sendromlu çocukların rehabilitasyonu amacıyla Türkiye'de ilk kez uygulanan "61 Gönüllü Toplum Polis Projesi" kapsamında okullarını ziyaret eden çocuklara polislik eğitimi verdi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile otistik ve down sendromlu çocukların eğitim gördüğü Erdoğdu Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün desteğiyle, polisliğe ilgi duyan çocuklara polislik eğitimi verilmesi, rehabilitasyonlarına yardımcı olunması ve toplumda farkındalıklarının artırılması amacıyla uygulama başlattı.

"61 Gönüllü Toplum Polisi Projesi" adı verilen uygulama çerçevesinde, 61 otistik ve down sendromlu çocuk, beraberindeki Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Mustafa Erkal Anay, toplum destekli polisler, Erdoğdu Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Osman Bakoğlu, okul yöneticileri, eğitmenler ve aileleri ile Trabzon PMYO'ya geldi.

Okul girişinde polislerce karşılanan ve tamamı polis kıyafeti giyen çocuklar, okul yerleşkesini gezdikten sonra okul içerisindeki halı sahada eğitim gören polis adayları ile polislik eğitimi aldı. Eğitim sırasında polis yetkililerinin toplumsal olaylara müdahale ve kelepçe takma eğitimi verdiği çocukların eğitimi için polis adayları gösterici oldu.

POLİS ADAYLARIN AKELEPÇE

Gösterici gibi davranarak "faşist polis", "baskılar bizi yıldıramaz" gibi sloganlar atan polis adayları, gerçek polis rolündeki otistik ve down sendromlu çocuklar tarafından etkisiz hale getirilerek kelepçelendi.

Bu eğitim sırasında oldukça mutlu oldukları gözlenen çocuklar daha sonra yine polislik eğitimleri kapsamında okuldaki konferans salonunda trafik eğitimi aldı. Trafik kurallarına ilişkin bir çizgi film de izlettirilen çocuklar, ardından polislerle okul bahçesinde gezip fotoğraf çektirdikten sonra yemek yedi.

Otistik ve down sendromlu çocuklar, aldıkları eğitim çerçevesinde toplum destekli polisler ve trafik polisleri ile kentte trafik uygulaması da yapacak.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Anay, etkinlik sırasında çocuklar ve ailelere yönelik yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez uygulanan projeleri kapsamında çocuklara polislik eğitimi verdiklerini ve bir günlük polis olmalarına imkan sağlandığını belirterek, "Amacımız bu çocuklarımızın rehabilitasyonuna yardımcı olmak ve toplumda farkındalık yaratmak. Otistik ve down sendromlu çocuklarımızdan polisliği çok sevenler var. Biz de onlara polislik eğitimi vererek bu sevgilerine ortak olmak ve mutluluklarını artırmak için böyle bir uygulama yaptık" dedi.

Böylece çocukların rehabilitasyonuna yardımcı olduklarını ayrıca okuldaki polis adayı gençlerin de toplumda var olan otistik ve down sendromlu insanlara karşı daha bilinçli olmasını sağladıklarını anlatan Anay, otistik ve down sendromlu çocuklar ile onların rehabilitasyonu amacıyla trafik uygulaması yapacaklarını da söyledi.

Erdoğdu Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi yetkilileri de otistik ve down sendromlu çocukların hayatlarının ev ile okulları arasında geçtiğini, sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, bu tür uygulamaların onları ve ailelerini mutlu ettiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel