Trabzon'da Kanuni Bulvarı ne zaman bitecek?

Trabazon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un bir uçtan diğer uca bağlayacak olan Kanuni Bulvarı’nın yapımının son derece süratli ve hızlı bir şekilde sürdüğünü belirterek 4-5 yıl Trabzon’un hizmetinde olacağını söyledi.23.7 km uzunlu

Trabzon'da Kanuni Bulvarı ne zaman bitecek?

Trabazon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un bir uçtan diğer uca bağlayacak olan Kanuni Bulvarı’nın yapımının son derece süratli ve hızlı bir şekilde sürdüğünü belirterek 4-5 yıl Trabzon’un hizmetinde olacağını söyledi.

23.7 km uzunluğundaki Kanuni Bulvarı’nda iki ayrı tünelin yapımı devam ederken iki tünelin yapımına da 15 gün sonra başlanacak. Kanuni Bulvarı güzergâhında olan Yıldızlı ile Beşirli arasındaki tünellerin yapımında her iki taraftan yaklaşık 200’er metrelik mesafe geçildi. Beşirli ile Karşıyaka’yı birbirine bağlayan tünellerinin yapımına da başlandı.

Bahçecik ve Boztepe tünellerinin yapımına ise Şubat ayı içerisinde start alacak. Tünel ve viyadük inşaatlarına başlanmasıyla yolun ana gövdesi 2015 yılı başlarına kadar ortaya çıkmış olacak. Ayrıca Kanuni Bulvarı’nın Değirmendere ile bağlantısı da gerçekleştirilecek.

Çalışmaları yerinde inceleyen Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un bir dünya kenti olma yolunda dev adımlarla yürüdüğünü ifade ederek, “Kanuni Bulvarı 5 yıl sonra hizmete girecek. Öyle eskisi gibi 25 yıl sürmesi söz konusu değil. Yeter ki ülkemizin istikrarı, 76 milyon insanın birbirini kucaklaması, barışı ve kardeşliği devam etsin” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Kanuni Bulvarı’nda devam etmekte olan inşaat çalışmalarında incelemelerde bulunurken, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak ile birlikte tünel inşaatlarını gezen Başkan Gümrükçüoğlu, gecesini gündüzüne katıp 24 saat esaslı çalışmakta olan mühendislere, teknik elamanlara ve işçilere Trabzon halkı adına teşekkür etti.

"25 YILDA DEĞİL 5 YILDA BİTECEK"

Kanuni Bulvarı’nın yapımının son derece süratli ve hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Yıldızlı-Beşirli tünellerinin yapımını devam ediyor. Tünellerin yapımında her iki taraftan 200’er metre geçildi. Beşirli istikametindeki tünellerin de yapımına başlandı. Bahçecik tüneline Şubat ayı içerisinde başlanacak. Hemen arkasından ise Boztepe tüneline başlanacak.

2014 yılı sonuna kadar viyadük ve tünel yapımları ile yolun ana gövdesi ortaya çıkmış olacak. Öyle eskisi gibi 20 yıl 25 yıl bu yolun sürmesi söz konusu değil. Yeter ki ülkemizin istikrarı, 76 milyon insanını birbirini kucaklaması, barışı ve kardeşliği devam etsin. Yeter ki dış güçlerin ülkemiz üzerindeki oyunlarına 76 milyon bir ve beraber karşı koymayı bilelim. Önümüzdeki 4-5 yıl içinde Kanuni Bulvarı Trabzon’un hizmetinde olacak” ifadelerini kullandı.

"TRABZON’U DÜNYANIN İLK 10 KENTİ ARASINA SOKMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Trabzon’u 2023’e kadar dünyanın ilk on kenti arasına sokmak için çalıştıklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu,bu yönde dev adımlarla yürüdüklerini ifade ederek, “Trabzon’u bir Trabzon daha yapacak Kanuni Bulvarı 18 uygulamalarını, imar düzenlemelerini, üç şerit gidiş ve gelişiyle projelerini hazırladığımız bu dev ulaşım yatırımı Trabzon’umuza hayırlı olsun. Yine aynı güzergâhtaki diğer üniteleri de izlemeyi ve takip etmeyi sürdüreceğiz. Dev bir proje dev adımlarla yürüyor. Bu projeye belediyemiz tüm katkıları verdi. Yüklenici firmalara teşekkür ediyorum. Trabzon dev adımlarla bir dünya kenti olma yolunda ilerliyor. Trabzon kabuğunu kırarak Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü olan 2023’e giderken dünyanın en iyi yaşanılabilir ilk on kenti arasında olabilmek ümidiyle yoluna devam ediyor. Finansal paydaşımız Karayolları Genel Müdürlüğümüze, Bakanlarımıza ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

"KANUNİ BULVARI'NIN DEĞİRMENDERE BAĞLANTISI ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA BAŞLATILACAK"

Trabzon'u bir inci gerdanlık ile bir Trabzon daha yapacak olan 23.7 km'lik Kanuni Bulvarı'nın üçer şerit gidiş-gelişi ile başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kanuni Bulvarı Boztepe tünelinden çıktıktan sonra Belediyemizin, Karayollarımızın ve yüklenici firmanın ortak çalışmaları sonucu önümüzdeki aylarda Değirmendere bağlantısını gerçekleştirecektir. Böylece Trabzon’un yüklenmekte olan hem Yavuz Selim Bulvarı, hem sahil yolunun çok iyi bir bağlantı ve koordinasyon ağı ile ana gövde olarak Kanuni Bulvarı ile deşarj edilebilmesi ve bağlantıları ile de şehri, trafik tıkanıklığı olmayacağı noktalara doğru taşıması mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yıldızlı ile Akoluk arasında 3 gidiş 3 geliş yol yapılacağını belirten Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

“Daha önce Akyazı’dan başlatılması planlanan ve projede yapılan değişiklik ile Yıldızlı’ya kadar tünelle uzatılan Kanuni Bulvarı güzergahında 11 adet köprülü kavşak, 4 adet hemzemin kavşak, 4 tünel, bir viyadük bulunuyor. Üç gidiş, üç geliş trafik şeridine sahip olan projede 5 metre genişliğinde sağlı, sollu yaya kaldırımı bulunuyor. Bu proje şehrin ve diğer ulaşım sistemlerinin imar yollarına Beşirli, Toklu, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Soğuksu, Erdoğdu, Bahçecik, Yenicuma, Boztepe, Çömlekçi, Esentepe, Çukurçayır, Kireçhane, Gölçayır, Düzyurt ve Gözalan mevkilerinde bağlantı sağlayıp şehrin gelişimini rahatlatarak, ana ulaşım omurgasını oluşturacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler