Trabzon’da HES tartışması…

Bizum Hoca Filminin yönetmeni Serkan Acar’a, çevrecilerden tepki gelince, yönetmen salonu terk etmek istediHaber61/Haber Servisi‘Bizum Hoca’ filminin yönetmeni F. Serkan Acar, oyuncuları Sabriye Kara (Dobi nene) ve Seymen Aydın (Yaşar)’ın konuk olarak kat

Trabzon’da HES tartışması…

Bizum Hoca Filminin yönetmeni Serkan Acar’a, çevrecilerden tepki gelince, yönetmen salonu terk etmek istedi

Haber61/Haber Servisi

‘Bizum Hoca’ filminin yönetmeni F. Serkan Acar, oyuncuları Sabriye Kara (Dobi nene) ve Seymen Aydın (Yaşar)’ın konuk olarak katıldığı söyleşi de önce Bizum Hoca’nın film gösterimi yapıldı. Ardından davetliler, sanat severler, yönetmen ve oyunculara filmle ilgili soru sormaya başladı.

Bu sırada Derelerin Kardeşliği Platformu Bölge Sorumlusu İhsan Hacıbektaşoğlu, Karadeniz’in derelerinin sömürüldüğünü filmin de buna çanak tuttuğunu öne sürmesi salonda gerginliğe neden oldu.

sd-002.jpg

TERBİYESİZ DİYE BAĞIRDI
Yönetmen Acar ve İhsan Hacıbektaşoğlu arasında çok sert diyaloglar geçti.
Bağıran Hacıbektaşoğlu’na Yönetmen Acar sesini yükselterek, “Siz neden bahsediyorsunuz? Derelere sahip çıkma noktasında HESleri konu alan ve 1 milyon 200 bin lira bütçesi olan bir film Bizum Hoca. Biz burada sosyal bir konuyu komedi tarzında anlatmak istedik.ve bu uzun yıllardır Türk sinemasında yapılmayan bir tarz.” demesi üzerine aynı sertlikte yanıt veren Hacıbektaşoğlu, “Siz bu filmi yaparken bize sordunuz mu? Nelerle uğraşıyoruz biliyor musunuz? Filmde konakladığınız otel sahiplerinin HES projeleri var neden filmde bunu gösterdiniz? Biz bu bölgede derelere sahip çıkan bir örgütüz ayrıca soruma cevap ver sen sesiniz bana yükseltemezsin terbiyesiz” diye bağırdı.

Bunun üzerine ayağa kalkan yönetmen Acar, arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışan Hacıbektaşoğlu’nun üzerine doğru yürüdü. Salondakiler araya girdi. Trabzon Sanatevi’nin yöneticileri, sakinleştirilemeyen Hacıbektaşoğlu’nu salonun dışına çıkardı. Yönetmen Acar’da programı bitirmek istedi fakat oyuncu arkadaşları ve davetliler alkışlarla Yönetmen Acar’a destek verdi. Seymen Aydın, yönetmen Acar’ı yerine oturması için ikan ettikten sonra, “Bugüne kadar kaç tane HES filmi yapıldı ki…” diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Yönetmen Acar, “Herkes kendini bilirkişi ilan ediyor. Hamamcının, kapıcının, sekreterin filmi yapılıyor bize sormadan neden yapıyorsunuz diye tepki veriliyor. Bu nedenle böyle sorunlarla karşılaşıyoruz” dedikten sonra salon yeniden normale döndü.

DOBİ NENENİN SIRRI
Gelen sorulardan bir tanesi de filmde Dobi Nene karakterini canlandıran ünlü oyuncu Sabriye Kara’ya oldu. Filme damgasını vuran karakter için ‘Neden Dobi nene? ‘lakabı neden Dobi’ sorularına Kara, “Dobi nene karakteri aslında gerçekte olmuş yaşamış biri. Buradan esinlenerek ortaya çıktı. Trabzonspor’un eskiden Dobi lakablı bir futbolcusu vardı. Adı Hasan. Bu futbolcu transfer edilirken o nene hava limanına gitmiş ve oyuncuyu karşılamış ‘getirin Dobi’yi bana’ demiş. Futbolcu da Dobi Hasan. O gün bugündür fanatik nenemiz konuşulur Trabzon’da... Bu nedenle senaryoda yer aldı bende canlandırdım. Rizeli’yim çok keyif aldım ve hiç zorlanmadım” şeklinde cevap verdi.

50-004.jpg
Söyleşi sonrası çevreci Hacıbektaşoğlu ile yönetmen Acar Trabzon Sanatevi yöneticileri tarafından bir araya getirildi. Burada aralarında yanlış anlaşılmalar olduğu ifade edilirken her ikisi de bir birlerini dinledi ve el sıkışarak barıştırlar.
Olaylı başlayan program böylece olaysız sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler