Trabzon'da grip salgını açıklaması

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, grip (influenza) vaka sayılarında ya da laboratuvar sonuçlarında, geçtiğimiz yıllara göre beklenenin üstünde bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Hamzaoğlu, m

Trabzon'da grip salgını açıklaması

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, grip (influenza) vaka sayılarında ya da laboratuvar sonuçlarında, geçtiğimiz yıllara göre beklenenin üstünde bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Hamzaoğlu, mevsimsel gribin Türkiye ve dünyada her yıl milyonlarca insanı etkilediğini, ancak bu yıl çok daha fazla sayıda hastane yatışları ve ölümlere neden olduğuna dikkat çekti. Türkiye’de grip hastalığını izlemek, olası salgınları önceden fark etmek, grip virüsünün yaygınlığını ve tiplerini tespit etmek amacı ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2005 yılından beri 'Sentinel İnfluenza Sürveyansı' çalışması yürütüldüğünü ifade eden Hamzaoğlu, “Şu an için ilimizde geçen yıllara göre vaka sayılarında ya da laboratuvar sonuçlarında beklenenin üstünde bir durum söz konusu değildir. Ancak grip mevsimi devam etmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler