Trabzon’da fındık toplama tarihleri belirlendi

Trabzon’da fındık toplama tarihleri belirlendi. Buna göre sahil kesimlerinde 7, orta kesimlerde 14, yüksek kesimlerde ise 21 Ağustosta fındık hasadı yapılacak.Konuyla ilgili Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Bölgemizde yetişen, önemli bir

Trabzon’da fındık toplama tarihleri belirlendi

Trabzon’da fındık toplama tarihleri belirlendi. Buna göre sahil kesimlerinde 7, orta kesimlerde 14, yüksek kesimlerde ise 21 Ağustosta fındık hasadı yapılacak.

Konuyla ilgili Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Bölgemizde yetişen, önemli bir ihraç ve döviz potansiyeline sahip fındık ürününün hasat ve ihraç tarihleri hasat ve ihraç tarihlerini belirleme komisyonlarının kuruluş ve faaliyet esaslarına dair genelgeleri çerçevesinde, 'Kesim, Toplama ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonu' tarafından karar verilmektedir. Buna göre, Trabzon’da sahil kesimlerinde fındık hasadı (0-250 metre arası rakım) 7 Ağustos, ihraç tarihi 14 Ağustos; Orta kesimi (251-500 metre arası rakımı) fındık hasat tarihi 14 Ağustos, ihraç tarihi 21 Ağustos ve yüksek kesimlerde (500 metre üzeri rakım) hasat tarihi 21 Ağustos, ihraç tarihi ise 28 Ağustos olarak belirlendi” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber