Trabzon'da Erdoğan'a hakaret soruşturması

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ileri sürülen 10 şahıs hakkında soruşturma açıldı. Edinilen bilgiye göre; 17 ve 25 Aralık’ı anımsatan paylaşımlarda bulunan

Trabzon'da Erdoğan'a hakaret soruşturması

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ileri sürülen 10 şahıs hakkında soruşturma açıldı. Edinilen bilgiye göre; 17 ve 25 Aralık’ı anımsatan paylaşımlarda bulunan 10 kişi Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından telefon ile çağrıldığı. Bir kısmının burada ifadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edildiği öğrenildi.

Savcılıktaki ifadelerinde şüpheli şahıslar “ Facebook şifrelerinin” başkaları tarafından çalındığını söyleyerek ifade verdikleri öğrenildi. Kişiler hakkında açılan soruşturmanın gerekçesi ise “devlet büyüklerine hakaret” olduğu bilgisine ulaşıldı. Şahıslar hakkında Türk Ceza Kanunun 301’nci maddesine göre bir kısmının yargılanacağı öğrenildi.

Öte yandan; Trabzon Milletvekili Bayındırlık Eski Bakanı Faruk Nafiz Özak hakkında çıkan haberlere sinkafli kelimler ile yorum yapan kişiler hakkında da işlem yapıldığı öğrenildi. Özak’ın avukatları bu kişilerin kimlik tespitlerini yaptıktan sonra haklarında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler