Trabzon'da Erdoğan tartışması!

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Kahyaoğlu, Akyazı Spor Kompleksi’ne Recep Tayyip Erdoğan adının verilmesine şu an için karşı olduğunu söyledi. Kahyaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’na saygımız sonsuzdur ancak bana göre bu isimlerin görev süreleri bittik

Trabzon'da Erdoğan tartışması!

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Kahyaoğlu, Akyazı Spor Kompleksi’ne Recep Tayyip Erdoğan adının verilmesine şu an için karşı olduğunu söyledi. Kahyaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’na saygımız sonsuzdur ancak bana göre bu isimlerin görev süreleri bittikten sonra veya Allah geçinden versin, hayata gözlerini kapadıktan sonra halkın da bu yönde bir isteği olursa verilmesi daha makbuldür” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin, yapımı devam eden Akyazı Spor Kompleksi’ne Recep Tayyip Erdoğan adının verilmesi için tavsiye kararı almasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında yaptığı konuşmada, olayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu’nun bir komplosu olarak değerlendirip, “Buraya verilecek isme Trabzonspor karar verir. Belediyeninki bir tavsiye kararıydı, ama yeri ve zamanı yanlış. Bu, Fenerbahçe maçı öncesi bir komplodur” ifadesini kullandı.

Bordo mavili kulübün yönetim kurulu üyesi Tayfun Kahyaoğlu ise,  yerel Taka gazetesine verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı. Kahyaoğlu’nun görüşleri şöyle: “Yeni stadın ismiyle ilgili tartışmalara iki açıdan bakmak lazım, birincisi Trabzon Büyükşehir Belediyesi veya başkanının Trabzonspor’un kompleksine isim koyma hakkı yok. Yasal olarak hakkı yok, o alanın işletmecisi veya yaptıranı değiller bir kere. İkincisi ise Türkiye Cumhuriyeti’nin Sayın Cumhurbaşkanı’na saygımız her zaman sonsuzdur ancak bana göre bu isimlerin görev süreleri bittikten sonra veya Allah geçinden versin, hayata gözlerini kapadıktan sonra halkın da bu yönde bir isteği olursa verilmesi daha makbuldür. Aksi halde görevinin başında veya hayatta olan bir insanın isminin bu gibi önemli tesislere verilmesi, o insana aşırı yaklaşmak dışında bir amaç gütmez.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler