Trabzon'da engellilere özel hizmet!

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde Edes Projesi kapsamında gerçekleştirilen  erken tanı ve koruyucu tedavi hizmetlerinin sunulduğu, az gören bireylerin görme yetilerinin korunması ve geliştirilmesini amaçlayan  “Az Görenler İçin Körlük

Trabzon'da engellilere özel hizmet!

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde Edes Projesi kapsamında gerçekleştirilen  erken tanı ve koruyucu tedavi hizmetlerinin sunulduğu, az gören bireylerin görme yetilerinin korunması ve geliştirilmesini amaçlayan  “Az Görenler İçin Körlükle Mücadele Birimi Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde açıldı.

Açılışa Trabzon Vali Vekili Abdurrahman Koçoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevahir Aduç , İl Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu ve Kanuni Eğitim Araştırma Hastane Yöneticisi Abdullah Cantürk ve ilgili birim amirleri katıldı.      

 Trabzon Valiliği koordinasyonunda, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Anadolu Tüm Engelliler Derneği beraberliğinde hazırlanan proje ile ilgili olarak Vali Vekili Abdurrahman Koçoğlu

img_9607.jpg“Bu projeyle birlikte hayata geçirilecek olan Körlükle Mücadele Merkezinde yalnızca ilimiz için değil Doğu Karadeniz Bölgesi içinde oldukça önemli bir hizmet gerçekleştirilecektir Ülkemizde yalnızca Ankara’da bulunan Ulusal Körlükle Mücadele Merkezi’ne hastanemizde açılan bu birimle bir ikincisi eklenmiştir. Körlükle Mücadele Birimi sayesinde az gören vatandaşlarımızın hem tıbbi tedavi hem de psikolojik destek hizmetleri alacakları merkezimizin projesinde  emeği geçen herekese teşekür ederim  ” dedi.

Az Görenler İçin Körlükle Mücadele Merkezinin ikincisinin Trabzon’da açıldığını belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevahir Aduç ise “Dünya Sağlık örgütünün verilerine göre körlüklerin yüzde 80 ini aslında erken tanı ve  rehabilitasyon süreçleriyle engellenebilir körlükler olarak nitelendiriliyor. Bu oran ciddi yüksek bir oran. Bu oranlarda ilimiz ve bölgemiz ve ülke açısından ne kadar çok önemli olduğunu gösteriyor.

Az görenler için Körlükle  Mücadele Merkezi şu anda sadece Ankarada var. İkincini Trabzon’da  açıyoruz. Trabzon il ve ilçede 2500 kişilik hedefimiz var. Tüm Karadeniz’de ise 5000 kişiye ulaşmaya çalışıyoruz. Tabii burada ileri derecede görme problemi olan  bireylerin özel gözlüklerle mercek ve teleskobik camlarla görme yetilerinin artırılması ve görme yetilerinin kaybedilmemesi için bir tedavi ve rehabilitasyon süreci var. Ailelerinde eğitim süreci var. Bu anlamda projemizin ilimize ve hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler