Trabzon'da en fazla görülen kanser türü

Haber61 – Haber Servisi – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi Feyyaz Özdemir, Trabzon’da en faza görülen kanser türünün tiroit bezi kanseri olduğunu söyledi. Özdemir, “ Tüm dünyada kanserin ölümcül sıralaması 4’de iken 2’nci sı

Trabzon'da en fazla görülen kanser türü

Haber61 – Haber Servisi – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi Feyyaz Özdemir, Trabzon’da en faza görülen kanser türünün tiroit bezi kanseri olduğunu söyledi. Özdemir, “ Tüm dünyada kanserin ölümcül sıralaması 4’de iken 2’nci sıraya çıktı. Kanser ender görülen bir hastalık değildir. Aksine sık olarak rastlanır bir hastalıktır ve gün geçtikçe de bu hastalık vakalarının artacağını göreceğiz.

Trabzon’da en fazla görülen hastalık türleri Erkeklerde Akciğer kanseri Kadınlarda ise göğüs kanseri hem erkek ve hemde kadınlarda ise mide ve kalın bağırsak kanseri. Fakat Türkiye’den farklı olarak bölgemize has bir durumda var. Buda tiroit kanseri bölgemiz sık görülmekte. Çernobil’de meydana gelen kaza ile alakalı sağlık bakanlığının yapmış olduğu araştırmada ise Bura daki kazanın etkilerinin fazla olmadığı dile getiriliyor.   

Öte yandan Türkiye’de her 4 kişiden 1 kanserden ölürken Avrupa ve ABD’de 3 kişiden 1 hayatını kaybediyor.”dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler