Trabzon'da emniyet kemeri takan sürücülere karanfil

TRABZON’da emniyet kemeri bilincini oluşturmak amacıyla Türk Kızılayı ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan uygulamada, kemer takan sürücülere karanfil hediye edildi.   Türk Kızılayı'nın uluslararası projesi kapsamında Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik

Trabzon'da emniyet kemeri takan sürücülere karanfil
TRABZON’da emniyet kemeri bilincini oluşturmak amacıyla Türk Kızılayı ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan uygulamada, kemer takan sürücülere karanfil hediye edildi.
 
Türk Kızılayı'nın uluslararası projesi kapsamında Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluğunda, bugün Toklu mevkiindeki Sahil Yolu’nda sürücülere emniyet kemeri uygulaması yapıldı. Uygulamada kemer takan sürücülere Kızılay gençlik kolları üyelerin tarafından karanfil verildi. Emniyet kemeri takılı olmayan sürücülere cezai işlem uygulandıktan sonra kendilerine trafik kuralları broşürü hediye edildi. Uygulamada yaklaşık 100 sürücü kontrol edilirken emniyet kemeri takmayan 10 sürücüye para cezası kesildi.
 
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Turgay Özkan, projenin amacının sürücülere emniyet kemerinin önemini anlatmak olduğunu belirterek, “Amacımız sürücülerde emniyet kemerinin farkındalığını oluşturmak. Biz de Kızılay ile birlikte Trabzon’un değişik yerlerinde sürücülere emniyet kemerinin önemini anlatıyoruz. Emniyet kemeri hayat kurtarıyor” dedi. Projede pilot il olarak İzmir ve Trabzon'un seçildiği, bu illerde emniyet kemeri uygulamasının 6 ay süreyle haftada 1 saat yapılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber