Trabzon'da dev zirveye hazırlanıyor

Geleneksel olarak 3 yılda bir gerçekleştirilen Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi'nin üçüncüsü daha geniş kapsamlı olarak 17-19 Ekim tarihlerinde Novotel'de düzenlenecek.Ekonomi Bakanlığı himaye ve koordinasyonunda, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (D

Trabzon'da dev zirveye hazırlanıyor

Geleneksel olarak 3 yılda bir gerçekleştirilen Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi'nin üçüncüsü daha geniş kapsamlı olarak 17-19 Ekim tarihlerinde Novotel'de düzenlenecek.

Ekonomi Bakanlığı himaye ve koordinasyonunda, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak organizasyonunda gerçekleştirilecek olan zirveye; Dışişleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Türkiye İhracatçüar Meclisi (TİM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), THY, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği de (TURSAB) destek veriyor.

Zirve programı kapsamında; Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bulgaristan, Çin, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan ve Ukrayna'dan oluşan 21 ülkenin işadamları, özel sektör ve kamu temsilcileri ile ilgili bakanlar Trabzon'a gelecek.

17 Ekim'de 'Hoş geldiniz Kokteyli' ile başlayacak zirvenin ikinci günü açılış konuşmaları, sektörel oturum ve paneller, ticaret ve finans, lojistik, turizm sektörlerinde resmi heyetler arası görüşmeler gibi etkinlerle geçecek. Zirve 19 Ekim'de fabrika ve tesis gezilerinin ardından sona erecek.

Yaklaşık 600 yerli ve yabancı katılımcı beklenen 3. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi'nde Ekonomi Bakanlığı'nın alım heyeti programı kapsamında inşaat ve yapı malzemeleri, gıda, gıda teknolojileri ve makine sektörlerinde bölge genelindeki işadamları ile ikili iş görüşmeleri programları yapılarak bölge ihracatının arttırılması hedefleniyor. Zirveye ayrıca, özellikle Rusya, Kazakistan ve İran Ulaştırma Bakanları da davet edilerek, ulaştırma alanında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik protokollerin imzalanması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi