Trabzon'da dev vurguna soruşturma

Haber61.net – Haber Servisi – Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri bir süre önce başlatmış oldukları “sahte reçete” operasyonunda 42 kişiyi mahkemeye sevk ettiği öğrenildi. 2008, 2009, 2010 ve 2011 yılları arasında usulsüzlük yaptığı tespit edilen ki

Trabzon'da dev vurguna soruşturma

Haber61.net – Haber Servisi – Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri bir süre önce başlatmış oldukları “sahte reçete” operasyonunda 42 kişiyi mahkemeye sevk ettiği öğrenildi. 2008, 2009, 2010 ve 2011 yılları arasında usulsüzlük yaptığı tespit edilen kişiler Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde davaları görülmeye başlanacak. 42 kişinin arasında ilaç mümessili, Eczane kalfaları, doktorlar ve eski eczacılar odası yöneticisi var.

UYANIK KALFA ECZACILARI YAKTI

Haber61’in haber muhabiri Şükrü Üçüncü’nün bir süre önce araştırması ile ortaya çıkan bir diğer ilaç vurgunu olayında ise SGK, 4 eczane hakkında işlem yaptığı öğrenildi. Türkiye Eczacılar odası yetkilileri ve SGK Müfettişlerine ifade veren bu eczanelerin 2’sinin ruhsatının ellerinde alındığı belirlendi.

Öte yandan bu 4 eczanenin soruşturulmasına neden olan sahte reçete vurgunun mimari ise eczane kalfası olduğu öğrenildi. Bir doktor ve ilaç mümessili ile ortak hareket eden kalfa sahte reçeteleri bu 4 eczanede kullandığı öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Trabzon’da 3 devlet hastanesinde görev yapan doktorların kaşelerini kullanan eczane çalışanları devleti 1 Milyon TL’ye yakın dolandırdığı ortaya çıktı. İddiaya göre; Trabzon’da M.A’ya ait eczane çalışanları İ.U, F.K ve S.U, Trabzon’da bulunan 3 hastanede görevli doktorların kaşesini alarak kaşe sahibi doktorun haberi olmadan sahte reçete düzenleyerek elde etmiş oldukları ilaçları başka eczanelere sattığı tespit edildi. İleri sürülen iddiada bu yöntemle  250 sahte reçete düzenlendiği ve bu sahte reçete çetesi içerisinde bir ilaç mümessili ile birde hastanede görevli sekreterin yardım ettiği belirlendi. Öte yandan duruma yetkilerin el koyduğu ve Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü yetkilerinin Trabzon’a gelerek olayla alakalı çalışma başlattığı öğrenildi. Durumun ortaya çıkmasını sağlayan bir hasta olduğu ve hiç alakası olmadığı ilaçlarının üzerinden alınmasıyla ortaya çıktığı belirlendi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler