Trabzon'da denizde kaçak tatbikatı!

Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığı tarafından Karadeniz'de düzenlenen tatbikat gereği, denizden kaçak kum çıkartan bir gemiye baskın düzenlendi.Trabzon Grup Komutanlığı'nca gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği merkeze gelen bir ihbar telefonuy

Trabzon'da denizde kaçak tatbikatı!

Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığı tarafından Karadeniz'de düzenlenen tatbikat gereği, denizden kaçak kum çıkartan bir gemiye baskın düzenlendi.

Trabzon Grup Komutanlığı'nca gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği merkeze gelen bir ihbar telefonuyla harekete geçen ekipler, Giresun'un Eynesil açıklarında bir geminin kaçak olarak denizden kum çıkardığını tespit etti.

Bunun üzerine operasyon başlatan ekipler, botla yanaşarak çıktıkları gemideki personel hakkında tutanak tuttu.

Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanı Yarbay Sinan Mamak, tatbikattan sonra yaptığı açıklamada, deniz dibini tarama aleti kullanılarak yapılan faaliyetlerle inşaat sektörünün artan talebi için denizden kum ve çakıl çıkartıldığını anlattı.

Bu durumun çevre üzerinde uzun vadeli etkilere neden olduğunu dile getiren Mamak, bu faaliyetlerin deniz hayatını, balıkçılık faaliyetlerini ve denizin diğer meşru kullanıcılarını etkilediğini söyledi.

Mamak, verilen zararın kendisini doğal kaynakların kaybedilmesi şeklinde gösterdiğini vurgulayarak, bunun tamiri imkansız zararlara neden olduğunu kaydetti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın denizlerde canlı kaynakların korunması, sürdürülebilirliğinin sağlanması ve çevre tahribatlarının önlenmesinde sorumluluğunun bilinciyle hareket ettiğini ifade eden Mamak, bu kapsamda yapılan tatbikatın çok önemli olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler