Trabzon'da cumhurbaşkanı seçimleri ne olur?

Haber61.Net – Haber Merkezi - Türkiye sesiz sedasız seçime gidiyor. 10 Ağustos Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti 12’nci Cumhurbaşkanını seçmek için ilk turda sandıklara gidecek. Adaylar kent kent gezerek seçmenlerine kendilerini anlatıyor. Bu seçimde Türkiye

Trabzon'da cumhurbaşkanı seçimleri ne olur?

Haber61.Net – Haber Merkezi - Türkiye sesiz sedasız seçime gidiyor. 10 Ağustos Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti 12’nci Cumhurbaşkanını seçmek için ilk turda sandıklara gidecek. Adaylar kent kent gezerek seçmenlerine kendilerini anlatıyor. Bu seçimde Türkiye ilkleri yaşarken Başbakan Recep Tayip Erdoğan ilk kez bir seçimde Trabzon’a gelerek miting vermiyor. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu ise seçim startını Trabzon’dan verdi. HDP’nin çiçeği burnunda aday Selahittin Demirtaş’ın da Trabzon gelmemesi bekleniyor.

ÜÇ ADAYIN TRABZON’DAN İZLENİMİ

Son yapılan seçim anketlerinde bölgede Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci olduğu gözlemlenirken Çatı Aday İhsanoğlu’nun ise ikinci sırada yer aldığı ise dikkatlerden kaçmıyor. Demirtaş ise, son söylem ve tutumları bölgede bazı çevreler tarafından destek görür nitelikte olduğu ise gözlemleniyor.

KİMİN NE KADAR OYU VAR?

Anketlere bakıldığında ise; araştırma şirketlerinin Trabzon’da vatandaşlara “ kime oy vereceksiniz?” sorusunda başbakan Erdoğan’ın ağır geldiği gözlenmiyor. Erdoğan’a Trabzon’da çıkacak oy yüzdesi Yüzde 62 olarak verilere yansıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen partilerin seçmenleri ise bu anketlerde Yüzde 37 olarak görülüyor. Demirtaş ise bölge anketlerinde Yüzde 1’lik bir oyu gözükürken bu sayının artması bekleniyor.

ÜÇ ADAYIN BÖLGE ANALİZİ

Recep Tayyip Erdoğan : Rizeli olması nedeni ile bölgede kendisine karşı sevginin büyük olduğu gözlemleniyor. Geçirdiği diğer seçimlere baktığınız takdirde ise her dönem oyunu yükselterek bir sonra ki seçime gitti. Yüksek oy alması beklenen Erdoğan’a destek veren Trabzon Başbakanı destekleyen ilk on kent arasında olacak…

Ekmeleddin İhsanoğlu : Çatı aday resmi olarak seçim startını ilk Trabzon’dan vermesi kendisine bir nebzede olsa oy kazandırdı. Kendisini destekleyen partilerin Trabzon’da oy oranları yüksek gibi gözükse de en ciddi oy oranı CHP ve MHP’nin gözüküyor. Diğer partilerin oy oranları ise toplamda Yüzde 3’ü geçmiyor.

Selahattin Demirtaş : Kürt hareketi diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de bölgede destek almıyor gibi gözüküyor. Demirtaş, son açıklamaları bölgede sempati kazanmasına neden olsa da akıllara da acaba sorusunu bırakıyor. Rize’de kendisini destekleyen emekli öğretmenin darp edilmesi de düşünülürse bu seçimde bölgeden zor ay alacak gibi gözüküyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler