Trabzon'da aşiret kavgası kanlı bitti

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon sokakları sınırları aşan kan davasına tanıklık etti. Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; Suriye’de aralarında husumet bulunan iki aile bireyleri Trabzon’da birbirleriyle çatıştı. Silahlı çatışmada 20 yaşında bir genç ağ

Trabzon'da aşiret kavgası kanlı bitti

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon sokakları sınırları aşan kan davasına tanıklık etti. Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; Suriye’de aralarında husumet bulunan iki aile bireyleri Trabzon’da birbirleriyle çatıştı. Silahlı çatışmada 20 yaşında bir genç ağır yaralandı. Olay bu sabaha karşı saat 04:00 sularında meydana geldi. Suriye’deki iç savaştan kaçarak Halep kentinden Türkiye’ye sığınan Muhammet ve Şevvah ailesi üyeleri aralarında geçmişi eskiye dayanan bir husumet bulunuyordu.

MÜLTECİ KAMPINDA KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Muhammet ailesi Suriye’den önce Urfa’da bulunan ve mültecilerin kaldığı kampa geldi. Buraya daha önce aralarında kan davası olduğu Şevvah ailesinin de geldiğini fark edince kamptan ayrıldı. Bir süre bölgede bulunan diğer mülteci kamplarına giden aile son çare olarak Trabzon’a geldi. 1 aydır burada yaşayan ailenin peşini ise kan davalısı olduğu Şevvah aşireti mensupları bırakmadı.

İKİ AİLE ÖNCE TARTIŞTI SONRA ÇATIŞTI

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pazarkapı Mevkiinde Deniz kenarında bir araç içerisinde konaklayan Muhammet ailesinin kaldığı yeri tespit eden Şevvah aşireti üyesi Ahmet Şevvah ve babası Halil Şevvah burada husumetli olduğu ailenin fertleri ile tartışmaya başladı. Bir süre sonra yanlarında getirdikleri silahı belinden çıkaran Halil Şevvah, tartıştığı kişilerden 1995 doğumlu Reşit Muhammet’te 7 el ateş etti.

ARAÇ İLE KAÇTILAR

Silahlı saldırı sonrası Ahmet ve Halil Şevvah kendilerine ait 63 AA 785 plakalı araç ile olay yerinden kaçmayı başardı. Kan davalı olduğu kişilerin silahından çıkan mermiler ile ağır yaralanan Reşit Muhammet 112 ekipleri tarafında Trabzon Numune Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Reşit Muhammet’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

BAYBURT’TA YAKALANDI

Olayın zanlılarının kaçtığı araç “Elektronik Geçiş Sistemine” takıldı. Zigana yolunun kullanarak Suriye’ye kaçmayı planlayan baba oğul olaydan 2 saat sonra Bayburt ilinde kıskıvrak yakalandı. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Dedektifleri olay sonrası zanlıların kaçtığı yönde bulunan il emniyet müdürlüklerini uyarması ile şahıslar çok kaçamadan yakalandı. 

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Trabzon’dan Bayburt’a giden Trabzon polisleri baba ve oğlu alarak Trabzon’a getirmesi bekleniyor. Soruşturma Trabzon İl Emniyetinde devam ederken Muhammet ailesi fertleri ifade vermek üzere emniyete getirildi.

Haber: Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber