Trabzon'da asfalt sezonu açıldı

 Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Pelitli Mahallesi’nde belediyenin asfaltlama çalışmalarına katıldı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Genç, her türlü altyapı ve üst yapı hizmeti için ekipman, araç-gereç desteği ve personel bakı

Trabzon'da asfalt sezonu açıldı

 Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Pelitli Mahallesi’nde belediyenin asfaltlama çalışmalarına katıldı. 

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Genç, her türlü altyapı ve üst yapı hizmeti için ekipman, araç-gereç desteği ve personel bakımından oldukça yeterli olduklarını belirterek, “Ortahisar ilçemiz 85 mahalleden müteşekkil, önceki belediyemizde 900 km yol ağımız varken, şu anda Ortahisar Belediyesi olarak 2 bin 900 km’lik yol ağına hizmet ediyoruz. Kendimize beş yıl için bir hedef koyduk, 85 mahallemizin tamamında inşallah hem asfalt hem betonlama olarak bu hizmetleri, bu dönem içerisinde yerine getireceğiz. Bu yıl ki hedefimiz sadece asfaltta 100 bin tona ulaşmaktır. Bu çok önemli bir rakamdır. Betonda da 50 bin metreküpe ulaşmayı hedefliyoruz. Yukarı kodlardaki yollarda beton yapacağız. Bu mahallemizde asfalt sezonu hava muhalefeti nedeniyle birazcık gecikmiş olarak başlatsak da sadece Pelitli Mahallemizde 4 bin 500 ton asfalt yol yaptık. Bu önemli bir rakamdır. Önceden belediye olan Pelitli Mahallemizde 30 bin insanımız yaşıyor. Bu nedenle burada yapacağımız hizmetlerin daha fazlası da var. Bu işi yürüten Başkan Yardımcısı arkadaşımız Kemal Bey’e ve diğer sorumlu müdürlere teşekkür ediyorum. Pelitli muhtarımızın da konuyla ilgili ve Pelitli adına talepleri ne olursa, bunları hızlıca yerine getirmek için daima burada olacağız. Bütün muhtarlarımızla da inşallah el ele vererek bu hizmetlerimizi ilçemize kazandıracağız” dedi.

Asfaltlama, betonlama, konusunda aynı anda iki ayrı bölgede çalışma kapasitesine sahip olduklarını belirten Başkan Genç, bunu asfaltlamada eş zamanlı olarak üçe çıkarma gayretinde olduklarını kaydetti. Başkan Genç, “Makine parkımızla, şu anda merkezde asfalt çalışmamızı iki noktada aynı anda yapabiliyoruz. 1 Nolu Beşirli Mahallemizde ve Pelitli Mahallemizde asfaltlama çalışmasını aynı anda yapıyoruz. Belki bunu birazcık zorlayarak asfaltlamada üç ekibe de çıkarabiliriz. Çünkü buna uygun ekipmanımız, işçimiz, aracımız ve teknik donanımımız müsait. Yatırımı da bu görevleri ve hizmetleri düşünerek yaptık. Aynı zamanda köy yollarında ve şimdi mahalle olan yerleşim yerlerinde de sanat yapısı olsun, diğer yol açma, bakım ve onarım konusunda da ekiplerimiz var, bunlar çalışıyor. Yani biz çeşitlilik arz eden konularda aynı anda on ekiple beraber şehrin muhtelif yerlerinde çalışma imkanına sahibiz. Ortahisar olarak bu konuda yeterli teknik donanımımız ve makine parkımız da var. Bu konuda güçlüyüz; altyapımız hazır. Bütün mesai arkadaşlarımızla el ele verip bu işi bir hizmet sevdası niteliğiyle birlikte, sıfatları bir tarafa bırakıp, bu heyecanla, bu şehre hizmet etmenin şerefi, onuru, gururuyla beraber bu çalışmaları inşallah yapacağız. Hemşerilerimiz bu konuda rahat olsun. Teyakkuz halindeyiz. Arkadaşlarımla beraber bütün yollarımızı standartlara uygun hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“YOL PROBLEMİ TAMAMEN BİTECEK”

“Geçen yıl bıraktığımız noktadan çalışmalara devam ediyoruz” diyen Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, “Geçen yıl asfaltlama çalışmamızı Başkan Bey’in talimatıyla 40 bin tona tamamlamıştık. Ve çalışmalarımıza eksik bıraktığımız bir bölge olan Pelitli’den başlayacağız demiştik. Allah nasip etti başladık. Havaların muhalefeti nedeniyle bu sene biraz geç başladık. Bütün arkadaşlarımıza kazasız, belasız çalışmalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

“İSTEDİĞİMİZ HİZMETLERİ ALDIK”

Pelitli Muhtarı Mustafa Koç, Pelitli Mahallesi olarak istedikleri hizmetleri aldıklarını vurgulayarak, “Bunun için idarecisinden başlayarak, çalışan ekiplere, bütün personele 12 binin üzerinde seçmenimiz ve 30 binin üzerinde nüfusumuz adına çok teşekkür ediyoruz. Bu hizmetlerin devamını bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler