Trabzon'da artık toprak analiz edilebilecek!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Toprak Tahlil Laboratuvarı Trabzon ve bölge illerine hizmet vermeye başladı.    Büyükşehir Belediyesi’nin Yalıncak Mahallesi’nde bulunan ek hizmet binasında faaliyete başlayan laboratuvarda incelemelerde bulunan Trabzon Büyük

Trabzon'da artık toprak analiz edilebilecek!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Toprak Tahlil Laboratuvarı Trabzon ve bölge illerine hizmet vermeye başladı. 
 
Büyükşehir Belediyesi’nin Yalıncak Mahallesi’nde bulunan ek hizmet binasında faaliyete başlayan laboratuvarda incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Vatandaşlarımız topraklarını tahlil ettirsin, bu laboratuar sayesinde çok daha kaliteli ve sağlıklı ürünler üreteceğiz” dedi.
 
Beraberindeki Trabzon İl Tarım Müdürü Cahit Gülbay ve Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Yahya Çavdar ile birlikte laboratuvarı denetleyen Başkan Gümrükçüoğlu, burada yaptığı değerlendirmede, “Toprak laboratuvarımızı hizmete açmış bulunmaktayız. Trabzon’umuzun toprak tahlilleri artık burada yapılacak. Ayrıca Atasu Barajı çevresinde yapılan organik tarım için de burası çok önemli hizmetler verecek. Oradaki organik tarım için Büyükşehir Belediyemiz bu yıl 400 bin TL’lik yatırım yapacak. Bu tesisle amacımız insanlarımızın çok daha kaliteli ürünler üretmesine vesile olmak. Burada vatandaşlarımızın topraklarına tahlil yapılacak ve topraklarımızın neye ihtiyacı olduğu bizlere bildirilecek. Böylece çok daha sağlıklı, çok daha kaliteli ve çok daha randımanlı ürün elde edebilmiş olacağız. Hemşehrilerimiz kendileri direkt olarak topraklarını tesise getirebilecekleri gibi istedikleri takdirde ilçe tarım müdürlüklerine topraklarını vererek bu hizmetten bu vesile ile yararlanabilecekler. Laboratuarımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, emek gösteren bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
20151124aw585322_01.jpg
 
İl Tarım Müdürü Cahit Gülbay da bu yatırım için Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederken, “Sayın başkanımızın ilimize yaptığı bu hizmetten dolayı kurum olarak çok mutlu olduk. Trabzon’un böyle bir yatırıma çok ihtiyacı vardı. Sayın başkanımızın gayretleri ile bu laboratuar en sağlıklı şekilde açıldı. Üreticilerimizin gübreleri bilmeden değil, burada uzman arkadaşlarımızın yapacağı analizlerin sonucuna göre hangi gübrenin ne kadar atılacağını bilerek topraklarını işlemeleri büyük önem arz ediyor” dedi.
 
20151124aw585322_02.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem