Trabzon'da anneler bebeklerinden ayrı kalmayacak

Trabzon'da yeni doğan bebeklerde oluşan sarılık ve diğer hastalıktan dolayı hastanede uzun süre tedavi görmek zorunda kalan bebeklerin anneleri için oluşturulan misafirhane hizmete açıldı.Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete giren anne

Trabzon'da anneler bebeklerinden ayrı kalmayacak

Trabzon'da yeni doğan bebeklerde oluşan sarılık ve diğer hastalıktan dolayı hastanede uzun süre tedavi görmek zorunda kalan bebeklerin anneleri için oluşturulan misafirhane hizmete açıldı.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete giren anne misafirhanesinin açılışına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve yönetim Kurulu üyeleri, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman ile doktor ve hemşireler katıldı.

1-116.jpgMisafirhanenin açılışında bir konuşma yapan Vali Öz, “Son yıllarda sağlık alanında önemli değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Hastanelerimiz fiziki altyapı olarak güzel hizmet veren mekanlar haline geldi. Ancak bundan daha önemlisi sağlık hizmetlerinde oluşan anlayış değişikliğidir. Bu anlayış değişikliği özellikle kadın ve çocuklara yönelik hizmetlerde farklı bir boyutla devam ediyor. Bugün burada bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Hastanemizde doğum sonrasında oluşan sarılık ve farklı sebeplerle kalmak durumunda olan bebeklerin annelerine yönelik yapılan misafirhane düzenlemesi çok önemli bir çalışma. Sağlık kenti olma yolunda ilerleyen, sağlık turizminden istifade etmek isteyen ve çevresine sağlık hizmeti vermek zorunda olan Trabzon’da bu ve benzeri yatırımlara ihtiyacımız var. Fatih Devlet Hastanesi’nin dönüşümünü de tamamladıktan sonra bu ve benzeri kurumlarımızla kurumsal yapımızı ve hizmet anlayışımızı oturtup sağlık merkezi olma konusundaki çalışmalarımızı güçlendireceğiz. Bu güzel projeye katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da, “Hastanemizde böyle bir ihtiyacın olduğunu bize illettiler. Bizde sorumluluğumuzun gereğini yerine getirerek katkıda bulunmaya çalıştık. Hastanede böyle bir birimin oluşturulması çok önemlidir. Diğer hastanelerimizde de benzer uygulamaların olmasını diliyorum” diye konuştu.

Vali ve beraberindekiler açılışın ardından anne misafirhanesini gezerek incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler