Trabzon'da 8 milyarlık dev yatırım

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) düzenlediği  2015 Trabzon İçin Gelişim Stratejisi Toplantısı yapıldı.Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzon'da 24 yatırımcı kuruluş, 13 ana sektör ve değişik alt sektörlerde top

Trabzon'da 8 milyarlık dev yatırım

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) düzenlediği  2015 Trabzon İçin Gelişim Stratejisi Toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzon'da 24 yatırımcı kuruluş, 13 ana sektör ve değişik alt sektörlerde toplam proje tutarı olarak 7.9 milyar lira ile  630 adet proje üzerinden çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

aa_picture_20150129_4414059_web.jpgYalınalp, daha önce Trabzon Valiliği görevinde bulunan Recep Kızılcık'ın sözlerini hatırlatarak, stratejik eylem planının sivil toplum kuruluşlarla yerel yönetimlerle birlikte hareket etmenin 21. yüzyılın zorunluluğu olduğunu, şehrin önceliklerinin ne olduğu konusunda herkesin bir rehbere sahip olması, ortak akılla yapılan işlerde sahiplenme duygusunun geliştirilerek ortak akıl ile iyi bir sinerji oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Yapılan toplantılarla Trabzon'daki yatırımları gözden geçirdiklerini anlatan Yalınalp, konuşmasına şöyle devam etti:

"214 yılı sonu itirabariyle genel, mali idareler ve döner sermayeli kuruluşlar bütçelerinden toplam bir milyar lira tahsis edilmiş, 854 milyon lira harcama yapılarak yüzde 85  nakti ve fiziki gerçekleşme 2014 yılı sonunda sağlanmıştır. Kamu yatırımlarının harcama durumlarına göre, sektörler itibariyle değerlendirmek gerekirse ulaştırma sektörü başı çekmektedir. aa_picture_20150129_4414060_web.jpgUlaştırma sektörü 455 milyon lira harcama ile toplam harcamanın yüzde 53 ile ilk sırada bulunmaktadır. Eğitim ve spor sektörü 163 milyon harcama ile toplam harcamanın yüzde 19 ile ikinci sırada yer almakta. Tarım ormancılık sektörü 66 milyon lira harcama ile toplam harcamanın yüzde 8'ini oluşturarak üçüncü sırada yer almaktadır. Kuruluşlar bazında ifade edecek olursak, Karayolları Bölge Müdürlüğü 455 milyon lira harcama ile ilk sırada yer alıyor. Bu kuruluşlardan 101 milyon lira harcama ile TOKİ ikinci sırada, 63 milyon lira harcama ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı üçüncü sırada yer alıyor." 

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise, hedeflerini gözden geçireceklerini belirterek, "Geleceğe dönük yeni konular neler olabilir. Bunları hep birlikte detaylı bir şekilde görüşerek yeni bir strateji belirlemek olacaktır" dedi. 

Toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yöneticiler katıldı.

aa_picture_20150129_4414062_web.jpg

aa_picture_20150129_4414061_web.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler