Trabzon'da 5 partiden İhsanoğlu'na destek

Cumhurbaşkanı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı alan partilerin Trabzon il başkanları, İhsanoğlu'na destek çağrısı yaptı.Hiçbir partinin cumhurbaşkanını seçmediklerini ifade eden başkanlar, kuvvetler ayrılığını pekiştirmeyi, nefret ve

Trabzon'da 5 partiden İhsanoğlu'na destek

Cumhurbaşkanı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı alan partilerin Trabzon il başkanları, İhsanoğlu'na destek çağrısı yaptı.

Hiçbir partinin cumhurbaşkanını seçmediklerini ifade eden başkanlar, kuvvetler ayrılığını pekiştirmeyi, nefret ve şiddet dili yerine sevgi ve barışı hakim kılmak için siyasi görüşü ve düşüncesi en olursa olsan herkesi İhsanoğlu'na oy vermeye davet etti.

MHP, CHP, DSP, DP ve BTP il başkanlarının katılımıyla Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan basın toplantısında hazırlanan ortak metni DP Trabzon İl Başkanı Ali Akar, okudu. Türkiye'de ilk defa cumhurbaşkanını halkın seçeceğini hatırlatan Akar, 8 siyasi partinin Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek konunda görüş birliğine vardığına değindi. Bunun önemli bir toplumsal uzlaşı olduğuna dikkat çeken Akar, "Türkiye'nin 8 büyük partisi bir araya gelerek devletin çıkarlarını her türlü parti çıkarının önünde görerek böyle bir birlikteliğe gidilmiştir. Bizler il yöneticileri olarak partilerimizin büyük bir samimiyetle ortaya koydukları iradeyi sonuna kadar desteklemekteyiz. Trabzon halkını da Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemeye davet ediyoruz." dedi.

Akar, seçimlerde bir partinin cumhurbaşkanını değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanının seçileceğinin altını çizdi. Adaylarının, hiçbir siyasi kimliği olmayan, hiçbir siyasi partiye üyeliği bulunmayan tarafsız bir Cumhurbaşkanı adayı olduğunu savunan Akar, ülkede herkesi kucaklayacak bir adayı milletin huzuruna çıkarttıklarını dile getirdi. Bir arada yaşama kültürüne çok fazla ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Akar, herkesi kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı seçmek istediklerini söyledi. Akar, şöyle konuştu: "Ekmeleddin İhsanoğlu, tüm inanç ve kimlikleri eşit ve tarafsız davranacak, Atatürk ilkelerini ve cumhuriyetin temel değerlerini manevi değerlerimizle birleştirecek, ülkemizin birikmiş sorunlarına yeni çözümler üretecek, ötekileştiren değil, birleştiren, sadece bir kesimi değil, tüm kesimleri temsil eden Cumhurbaşkanı olacağına inancımız tamdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel