Trabzon'a Ankara'da renkli tanıtım!

Her Yönüyle Trabzon etkinlikleri Ankara’da tüm hızıyla devam ediyor.Etkinliğe damgasını vuran standlardan biride Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği oldu. Yaptıkları eserler ile ziyaretçilerin ilgi odağı olan derneğin sergisi hiç boş kalmadı. Dernek faaliy

Trabzon'a Ankara'da renkli tanıtım!

Her Yönüyle Trabzon etkinlikleri Ankara’da tüm hızıyla devam ediyor.

Etkinliğe damgasını vuran standlardan biride Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği oldu. Yaptıkları eserler ile ziyaretçilerin ilgi odağı olan derneğin sergisi hiç boş kalmadı. Dernek faaliyetleri hakkında haber61.net’e bilgi veren  Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Mümin CANDAŞ şunları söyledi:

“Plastik  sanatlar  alanında  ülkemizde Trabzon ve Karadeniz  bölgesi  sanatçılarının çok  önemli katkıları sanat dünyası tarafından  bilinmektedir. Bölge  kökenli birçok sanatçımız ülkemizde sanat gündemini belirleyecek üretkenlikte  ürün vermektedir. Her yıl bunlara bu  bölgeden  yetişen yeni  genç  yüzler  eklenmektedir.

Trabzon odaklı olarak Ulusal  sanat  kültürümüzün  oluşumunda yerel  ve  bölgesel  sanat dinamiklerinin  öncelikle  kendini güçlendirebilmesi, sonra  bölgeden  başlayarak ulusal ve uluslar arası sanat  kültürüne katkı  sağlayabilmesi amacı  ile  Ocak 2007 tarihinde kurulan derneğimiz 2014 yılına kadar 7 yılda üyelerine 20 sergi organizasyonu yapmıştır.

Tarihiyle kültürüyle ve sanatıyla, yeşilinden mavisine uzanan eşiz doğasıyla kentimizde yetişen her birey bizler için önemlidir. Bir kent kültürü oluşturulmasında sanatın ve sanatçının üzerine düşen neyse bu şehirde o gerçekleştirilir ve desteklenir. Trabzon sanatsal potansiyeli üst düzey bir şehir olması ile birçok dışarıdan gelen sanatçıya da ev sahipliği yapmakta onların gelişimlerine de katkıda bulunmaktadır.Ayrıca gençler kulübü ile Genç sanatçılarında sanatsal anlamda yetişmelerine ve faaliyetlerine de destek olmaktadır.

61 üyesiyle sanatsal faaliyetlerine devam eden Derneğimiz kadrosunda ağırlığını akademik kadronun oluşturduğu bir sanatçı profili bulunmaktadır.”

gsb_9460.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem