"Trabzon'a Emenike'nin iyisi lazım"

Trabzonspor’da geçtiğimiz sezon teknik direktörlük koltuğuna oturan ve hayli mütevazı bir kadroyla takımına pozitif futbol oynatmayı başaran Bordo-Mavililer’in efsane ismi Hami Mandıralı, yaşanan transfer hareketliliğiniyorumladı.  Karadeniz temsilcisinde

"Trabzon'a Emenike'nin iyisi lazım"
Trabzonspor’da geçtiğimiz sezon teknik direktörlük koltuğuna oturan ve hayli mütevazı bir kadroyla takımına pozitif futbol oynatmayı başaran Bordo-Mavililer’in efsane ismi Hami Mandıralı, yaşanan transfer hareketliliğiniyorumladı. 
 
Karadeniz temsilcisinde bu süreçlerin çok iyi planlanması gerektiğini, aksi halde hayal kırıklıklarının telafisinin olmadığını belirten Mandıralı, “Bizim oynadığımız kadro belli, 4. olmuştuk. Şimdi ki kadronun kağıt üzerindeki kalitesini kimse tartışamaz ama görünen o ki en iyi şartta yine 4. olabilir. Yani transfer yapmakla, hocaya, sisteme göre, doğru transfer yapmak arasında fark var” diyerek girişi yaptı.
 
‘Mazeret ortadan kalkar’
 
Ersun Yanal’ın transfer için yurt dışına çıktığı ve gündemdeki oyuncuları bizzat izlediği yönündeki haberleri olumlu karşılayan Hami Mandıralı, “En mantıklısı budur. Dünyanın her yerinde de bazı istisnai durumlar dışında işler böyle yürür. 
 
Çünkü bu durumda hatalı transfer ihtimalini minimuma indirirsiniz. Olmaz mı, hata her zaman olur. Ancak yola devam edeceğiniz hocanız gidip transfer yaparsa o zaman yönetim de kendini kurtarır. Yoksa bir teknik adam için başarısızlıkta, ‘Takımı ben kurmadım, oyuncuları ben almadım’ demek işin en kolay yanı. Haksız da sayılmaz o zaman. Fakat takımı gelecek sezon için şimdiden emanet edeceğiniz teknik direktör transferi yaparsa belki yönetimler gibi yıldızı bol bir kadro kurmaz ama sistemine göre, burada yıldız olacak, uzun zaman fayda sağlayacak, hevesi, hırsı ve gelecek beklentisi olan futbolcular alır” yorumlarını yaptı.
 
Bosingwa-Malouda kıyası
 
Trabzonspor’un yakın geçmişine de bir yolculuk yapan Hami Mandıralı, “Özel hayatına bir şey demem ama futboluyla Yattara, Szymkowiak, Colman, kısa sürede Bourceanu ve Belkalem... Bu oyuncular hevesi olan gelecek beklentisi olan futbolcular. 
 
Yıldız almak tabii ki yönetimlerin inisiyatifinde olan, yapılabilir bir şey. Fakat burada da karakter analizlerinin iyi yapılması şart. Bosingwa gibi yıldızların başımızın üzerinde yeri var. Hem karakteriyle hem de futboluyla çok şey öğretecek bir oyuncu. Ancak farklı kafa yapısında olan, bizim ülkemizi son durak ve vurgun yeri olarak görenlerin bizden alıp götürdükleri sadece para olmuyor” sözleriyle adeta sorunlar yaşadığı Malouda’ya göndermede bulundu.
 
‘Emenike’nin iyisi lazım’
 
Bordo-Mavililer’in efsane ismi, yapılması gereken takviyeler hakkında da görüşlerini şöyle özetledi: Bir kere şunu bilmek lazım; mevcut kadrodan kaç oyuncuyu tutacak Ersun Yanal. Yani tekrar 22 oyuncu alınacak ortam yok. Karar vermek lazım sadece. Eldekilere göre mi oynayacaksınız, kafanızdakine göre mi takım kuracaksınız. Cardozo mükemmel bir kalite. Yani tartışılmaz. Ancak ona siz orta sahaya kadar kovala, önde bas falan derseniz o bunu yapamaz. 
 
Gücü buna yetmez. Ona göre bir sistem kurarsanız, o ceza sahası içinde buluştuğu topu içeriye bırakır. Şimdiye kadar bunu pek oynamadı takım. O zaman Emenike’nin iyisi gibi bir santrfora ihtiyaç duyarsınız. Sanırım Ersun hoca da buna karar vermeye çalışıyor. Yoksa takım şu an Mehmet Ekici’nin eline, atacağı frikiklere, paslara, şutlara bakar durumda. Bundan kurtulmak şart. Erkan çok beklenti altı oynuyor, onun yükü hafifletmesi lazım. Özetle, Ersun hocanın transfer kadar kafa yorması gereken bir konuda da bu işler, kararlar.
 
Fanatik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler