Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı M.Şadan Eren başkanlığında yapıldı. Başkan Eren meclis üyelerinin ramazan ayını kutlayarak Allah’tan nice ramazanları hep birlikte bizlere nasip etmesini temennisinde bulundu.  

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem
 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı M.Şadan Eren başkanlığında yapıldı.
 
Başkan Eren meclis üyelerinin ramazan ayını kutlayarak Allah’tan nice ramazanları hep birlikte bizlere nasip etmesini temennisinde bulundu.  Ardından meclis gündemini açan Başkan Eren Yönetim Kurulu Önerisi ve meclisin kabulü ile gündeme alınan Fatma Gülen Yamak’ın Samsun’da yapılan Bankacılık toplantısı için yönetim kurulunca görevlendirilmesi ve meclis tarafından da görevli sayılması oy birliği ile kabul edildi. TTSO’nun 2015 yılı Haziran ayı faaliyet filmi sunumu ile meclis üyelerine yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Ardından Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ekonomik konularda aylık konuşmasını yaptı.
 
ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINDA YENİ DÖNEM
Meclis Başkanı M.Şadan Eren meclis üyelerinin ekonomik konularda görüş ve önerileri maddesinde söz alan İbrahim Sertel’e söz verdi. Sigorta konusunda meclis üyelerine bilgilendirmede bulunan Sertel, 1 Haziran 2015 tarihinde zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başladığını söyledi. Bu kapsamda sigorta teminat türleri, "maddi zararlar teminatı", "sağlık giderleri teminatı", "sürekli sakatlık teminatı" ve "destekten yoksun kalma (ölüm) teminatı" olarak belirlendiğini aktardı..
 
Sağlık giderleri teminatı, protez organ bedelleri de dahil olmak üzere yapılan tüm tedavi giderlerini içereceğini kaydetti.
 
Kaza nedeniyle mağdurun tedavisine başlanmasından itibaren mağdurun sürekli sakatlık raporu alana kadar tedavi süresince ortaya çıkan bakıcı giderleri, tedaviyle ilgili diğer giderler ile trafik kazası nedeniyle çalışma gücünün kısmen veya tamamen azalmasına bağlı giderler sağlık gideri teminatı kapsamında olacak.
 
Sağlık giderleri teminatı Sosyal Güvenlik Kurumunun sorumluluğunda olacak, ilgili teminat dolayısıyla sigorta şirketinin ve güvence hesabının sorumluluğu da sona erecek.
 
Kaza nedeniyle mağdurun sürekli sakatlık oranının raporla belirlenmesinden sonra ortaya çıkan bakıcı giderleri de teminat limitleri ile sınırlı olmak koşuluyla sürekli sakatlık teminatı kapsamında değerlendirilecek.
 
TEMİNAT DIŞINDA KALAN HALLER
Uygulama ile teminat dışında kalan hallerde de çeşitli düzenlemeler yapıldığını da belirten Sertel bu konuda şunları söyledi: “Gelir kaybı, kar kaybı, iş durması ve kira mahrumiyeti gibi zarar verici olguya bağlı olarak oluşan yansıma veya dolaylı zararlar nedeniyle yöneltilecek tazminat talepleri de teminat dışında kalacak. Düzenleme ile sigortalının, olayı ihbar süresi de 5 günden 10 güne çıkarıldı.” dedi.
 
Sertel, trafik sigortalarının çok basite alınmaması gerektiği uyarısında bulunarak bir trafik sigortasının poliçesinde on yıl geriye dönük çalıştığını, kazalar ve ölümlü olaylar dikkate alındığında altı milyona yakın tazminat doğduğunu, bunun 200 lira gibi bir ücretle sigorta şirketlerinden karşılanmasının önemli bir hizmet olduğuna işaret etti.  Bunun değerinin bilinmesi gerektiğini aktardı.
 
Yılbaşından sonra ise doğrudan tanzim sisteminin de geleceği bilgisini veren Sertel, herkesin yaptırmış olduğu trafik sigortasından hasarını alacağını, sigorta şirketinin de karşıdan tanzim edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber