Zigana’ya yeniden kar baskını!

Bir süredir hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredince Mart ayının ilk iki haftası Doğu Karadeniz’de erken bahar havası yaşandı.

Zigana’ya yeniden kar baskını!
Bir süredir hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredince Mart ayının ilk iki haftası Doğu Karadeniz’de erken bahar havası yaşandı. Fakat son iki haftasında ise Mart dondurucu yüzünü Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de gösterdi.

Gümüşhane’yi Trabzon’a bağlayan Zigana yolu ve tünel geçişinde ise yollarda buzlanma tehlikesi yaşandı. İçinde 2 kişinin bulunduğu 61 TD 357 plakalı araç aşırı buzlanma nedeniyle önce kaydı sonra ters döndü. İçindekiler şans eseri yara almadan kurtuldu.

Diğer taraftan ise 2 dağcı Zigana Dağı’nda kamp yaptıktan sonra sabah dönüş vaktinde araçları dondu. Motoru çalışmayan aracı 2 bin rakımdaki Zigana Gümüşkayak Tesislerinde bırakıp yürüyerek Gümüşhane-Trabzon yoluna inmeyi başaran iki dağcıdan Hüseyin Memiş, “Dün gündüz kar yağışı başladı. Biz gece çadırımızı kurduk. Tahminim hala devam ediyor. O gece yağan kar nedeniyle sabah 20-25 cm kar daha da arttı. Yani orada rahat 50 cm’in üzerinde kar kalınlığı var” dedi.

Hüseyin Memiş, dağcıların kişisel koruyucu ekipmansız Zigana Dağı’na çıkmamaları gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber