Zeynep Genç: “Trabzonspor ayrı bir aşk!”

Trabzonspor’a 50. Yıl marşı yapan Zeynep Genç Haber61’e konuştu.

Zeynep Genç: “Trabzonspor ayrı bir aşk!”

O bir fanatik Trabzonspor aşığı. Yaptığı 50.yıl marşı ile binlerce Trabzonspor taraftarının beğenisini toplayan Adanalı Zeynep Genç Haber61.net’e yaptığı marşın çıkış hikayesini anlattı.

İşte bu keyifli röportajın satırbaşları;

Trabzonspor’a marş yazmak nereden aklınıza geldi?

Yıllardır kardeşlerimle birlikte Trabzon şivesiyle konuşuyorduk. Hatta ikinci albümümüm içinde bir Karadeniz türküm var sözü müziği bana ait. Trabzonspor sevdam bu şekilde başladı. Bu marşın sözü müziği bana ait. Marşın aslında ritmi daha farklıydı biz değiştirdik ama tek sorunumuz şuan marşımızın hızlı oluşu. Marşın ritmini değiştirmeye karar verdim. En yakın zamanda düzenleme yapacağız.



Kaç yıldır müzikle uğraşıyorsunuz?

Müziğe şiir anlamında başladım. Çocukken şiir yazıyordum. Şiirlerim genellikle İslami şiirlerdi. Sonra sunumlara başladık. Konserler ve festivallerde sahne aldım. El sanatları hocasıyım iki işimde sanat. İki albüm yaptım. Trabzonspor marşını albümlerden ayrı tuttum. Trabzonspor benim için ayrı bir aşktı. Bordo- mavi aşk benim için bambaşka. Onu konuşurken bile sesim titriyor. İnanılmaz bir duygu bu.



Trabzonspor’u stat da canlı izleyebildiniz mi?

Öyle bir şansım olmadı. Trabzonspor’un maçlarını sadece televizyondan hiç kaçırmadan izliyorum. Odamın her köşesi Trabzonspor eşyaları ile donatılmış. Trabzonspor aşkı benim için tarif edilemez bir duygu onu anlatırken kelimeler yetersiz kalıyor.

Ben hayatımı çok zor kazanan bir insanım. Küçük bir esnafım. Geçtiğimiz günlerde Adana’da düzenlenen fuarda tablolarım sergilendi. Gelin çiçekleri yapıyorum ve aynı zamanda ressamım üç boyutlu tablolar yapıyorum. Doğma büyüme Adanalıyım ve Trabzon’a daha önce hiç gelemedim.

Haber : Tuncay Lakot




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler