Yolları yok ama teleferikleri var.

RİZE’nin Çayeli İlçesi'ne bağlı Karaağaç Köyü Dağlar Mahallesi sakinleri, yaz aylarında kaldıkları evlerine dik patikayı tırmanarak, ya da ilkel teleferikle ulaşabiliyor. Yol yapılmadığı için her gün ölüm korkusu yaşadıklarını belirten köylüler, "Yaylalar

Yolları yok ama teleferikleri var.

RİZE’nin Çayeli İlçesi'ne bağlı Karaağaç Köyü Dağlar Mahallesi sakinleri, yaz aylarında kaldıkları evlerine dik patikayı tırmanarak, ya da ilkel teleferikle ulaşabiliyor. Yol yapılmadığı için her gün ölüm korkusu yaşadıklarını belirten köylüler, "Yaylalara Yeşil Yol yapıyorlar ama bizim evin yolu yok" diyerek tepki gösterip yol yapılmasını istedi.

Yaz aylarında çay hasadı için Dağlar Mahallesi'ne gelen yöre sakinleri, yol yapımı için başvurduklarını belirterek sonuç alamamaktan yakındı. Mahalle sakinlerinden Fatma Dağ, önceki hafta teleferikten düşerek yaralandığını belirterek, "60 yıldır bu çileyi çekiyoruz" diyerek dert yandı, yol yapılmasını istedi. 

Mehmet Dağ ise, teleferiği kullanmamaya gayret gösterdiklerini ancak çoğu zaman mecbur kaldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Yetkililere yol sorunumuzu anlattık. Ancak, her defasında anlattığımızla kaldık. Dik patikadan tırmanmak çok ama çok zor. Teleferiği kulanmak zorunda kalıyoruz. Yani her gün ölüm tehlikesi ile karşı karşıyayız. İlla birinin ölmesi mi lazım? Yeşil Yol yapıyorlar. Yeşil Yol'a karşı değiliz. Ama önce evlere yol yapsınlar. Her gün ölümle burun buruna yaşıyoruz. Ama hiçbir yetkili bizimle ilgilenmiyor."

4df8cdabb90f1eed3c2cad3a8b73a184.jpg

951651d6a75ab04b6f2fea27459cc123.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber