Yine Trabzon’un batısı yine sorun!

Tonya’da itfaiye teşkilatının kurulması isteniyor! 2014 yerel seçimlerinin ardından itfaiyenin Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesi alınması ile Tonya’daki itfaiye aracı da devreden çıktı.   Büyükşehir Belediyesi’nin, itfaiye teşkilatının bir şubesini Be

Yine Trabzon’un batısı yine sorun!
Tonya’da itfaiye teşkilatının kurulması isteniyor! 2014 yerel seçimlerinin ardından itfaiyenin Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesi alınması ile Tonya’daki itfaiye aracı da devreden çıktı.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin, itfaiye teşkilatının bir şubesini Beşikdüzü ilçesinde kurması ile Tonya’nın aracı da Beşikdüzü’ne gönderildi. Daha sonra sulama işlerinde kullanılmak üzere Tonya’ya geri gönderildi.
 
İki yıldan beri Tonya’daki yangınlar için Beşikdüzü’nden itfaiye aracı isteniyor. Beşikdüzü’nden gelen itfaiye hiçbir yangına da zamanında yetişip müdahale edemedi.
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Baki, Tonya Kaymakamlığı’na yazdıkları dilekçe ile ilçede itfaiye teşkilatının kurulmasını istediler.
 
CHP ve MHP ilçe başkanları, dilekçelerinde şu görüşlere yer verdiler: “İtfaiye araçları, mahallelerdeki yangınlara zamanında ulaşılamadığı gibi ilçe merkezindeki yangınlarda da ancak soğutma çalışmalarına yetişebilmiştir. Bu bakımdan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen itfaiye örgütlenmesinin bir merkezi olarak Tonya ilçesinin belirlenmesi ve ilçe merkezinde yeterli sayıda itfaiye aracı ve itfaiye eri görevlendirilmesinin uygun olacağı görüşündeyiz.”
 
Tonya Kaymakamlığı’nın itfaiye konusu ile ilgili çalışma başlattığı, eksikliğin giderilmesi için yangınlarla ilgili tutanakları bir araya getirip Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler