Yeşil Yol'da son durum: Uzungöl'de toplandılar...

Yeşilyol çalışmaları Uzungöl’de masaya yatırıldı

Yeşil Yol'da son durum: Uzungöl'de toplandılar...

Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) tarafından her ay bir ilde gerçekleştirilen istişare toplantısı Ekim ayında Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzungöl’de tertiplendi.
 
DOKAP’a bağlı Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Ordu ve Samsun illerinin il özel idareleri ve büyükşehir belediyeleri yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıda Yeşilyol Projesi kapsamında ödeneği DOKAP tarafından temin edilen yeşil yol çalışmaları istişare edilirken öneriler sunuldu ve eksiklikler değerlendirildi.
 
DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hüseyin Türker, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve planlanan yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.


 
YAPIMI DEVAM EDEN İŞLER

Öncelikle Yeşilyol Projesi kapsamında DOKAP’ın finansmanı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları değerlendiren Türker, “Kayabaşı-Işıklar yolu sanat yapıları ve asfalt kaplama işi, Çayıroba-Çayıriçi-Yente yolu sanat yapıları ve asfalt kaplama işi, Soğanlı-Sultan Murat yolu beton kanal yapım işleri devam etmektedir. Bu üç çalışmanın toplam maliyeti 8,5 milyon TL’dir. Soğanlı-Sultan Murat yolu beton kanal yapım işi 2016 yılında tamamlanacaktır” dedi.
 
PROJESİ HAZIRLANAN İŞLER

Yeşilyol Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesinin sürdürdüğü diğer çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Türker, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ayrıca 1. Öncelikli Yeşilyol kapsamında bulunan Araklı-Çatak yolu, Kayabaşı-Lişer-Ocak yolu, Tonya-Kadiralak yolu, Maçka-Liveyda yolu, Uzungöl-Şekersu-Bayburt yolunda halihazir alımları ve projeleri hazırlanmıştır.


 
İHALEYE ÇIKILACAK İŞLER

Ayrıca Kasım ayı içinde ödeneği yine DOKAP tarafından gönderilen Kayabaşı-Lişer-Şolma yaylaları ve Maçka-Ocak yolunun 23 km’lik kısmının yapım ihalesi gerçekleştirilecektir. Bu yolda çalışmaların 2018 yılının Ocak ayında tamamlanmasını planlamaktayız. Tonya-Kadiralak yolunun ilave ödeneğini beklemekteyiz. Ödenek geldiğinde 2016 yılı içinde bu yolunda ihalesi tarafımızdan yapılarak çalışmalara başlanacaktır.”
 
6,5 MİLYON TL ÖDENEK GELDİ

Türker, 2016 yılı içinde DOKAP tarafından Yeşilyol Projesi kapsamında yeni yol ve devam eden işler için Trabzon Büyükşehir Belediyesine 6,5 milyon TL ödenek gönderildiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler