Yerşil cennet Ordu!

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz Ordu ilinin son dönemde turizmde parlayan bir yıldız olduğunu belirterek “Karadeniz turizmine Ordu’nun büyük getirisi var” dedi.Yılmaz şu açıklamalarda bulundu:Yeşil ve mavinin buluştuğu kentler

Yerşil cennet Ordu!

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz Ordu ilinin son dönemde turizmde parlayan bir yıldız olduğunu belirterek “Karadeniz turizmine Ordu’nun büyük getirisi var” dedi.

Yılmaz şu açıklamalarda bulundu:

Yeşil ve mavinin buluştuğu kentlerimizden biri olan Ordu ilimiz; Yaylaları, Ahşap mimari örnekleri, Mavi bayraklı sahili ve eşsiz kumsalları, dağları, ormanları ve zengin bitki varlıklarıyla muhteşem bir ilimizdir. Turistlerin doğa ile baş-başa kalma taleplerinin hızla arttığı bir dönemde; Ordu'nun sahip olduğu özelliklerden dolayı önemli bir turizm merkezi haline gelmektedir.

yilmaz-001.jpgTürkiye'nin en temiz havasına ait Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Ordu İli; kıyı turizmi, yayla turizmi, trekking, yamaç paraşütü, kayak gibi etkinliklere imkan tanımaktadır. Mavi bayraklı plajı ve eşsiz kumsalları ile Karaoluk ve Kazankaya şelaleri, eşsiz bucaksız ormanlarla kaplı yaylaları, ormanların içinden akan dereleri, doğal şelaleri, gölleri, menderesleri ile görülmeye ve yaşanmaya değer bir ilimizdir. Ordu Karadeniz sahil yolu kapsamında kent sahilinden yol geçmesine izin verilmeyen ve sahili bozulmayan bir ilimiz olmakla birlikte gelen yerli ve yabancı turistlerin Ordu şehrini seyretmek için Teleferikle Boztepe'ye çıkması, buradan tüm ilin güzelliklerini keyifle seyretmesi apayrı bir güzelliktir.

Ordu turizmde özellikle dağ ve yayla turizminde iddialı bit konumda olup ilerleyen zamanlarda dünyada sayılı merkezlerden biri olacaktır. Kayak turizminde iddialı bir duruma gelen Çambaşı kayak merkezi ile değişik ülke gençlerinin, turistlerinin uğrak yeri olmuş durumdadır. Buda demek oluyor ki Ordu ilimizde 12 ay sürdürülebilirlik turizm kayak turizmi ile Ordu ilimizi çekim merkezi haline getirmiştir. Sağlık turizmi konusunda da çok güzel gelişmeler yaşayan Ordu ili bugüne kadar Libya, Azerbaycan, Gürcistan ve çeşitli Avrupa ülkelerinden gelen hastalara havaalanının hizmete başlamasıyla hasta sayılarının sürekli artacağı gözlenmektedir. Gelen turistlerin aradığı en önemli özellik ulaşılabilirlik yani havaalanı ile konaklayacağı yerin yakınlığı turizme önemli katkı sağlayacaktır.

Ordu ilimiz donanımlı, son modern devlet ve özel hastaneleri ile hekim kadroları ile ilerleyen günlerde Sağlık turizminde iddialı olma yolundadır. Sonuç olarak illerimize gelen turistlerin aradığı özelliklerden ulaşılabilirlik, güvenirlilik, yeşille denizin buluşması, sahillerde gezme yerleri, plajlar, eğlence yerleri ve en önemlisi Doğu Karadeniz insanının güleryüzü ve samimiyettir. Bu güleryüzü ve samimiyeti dengeli ayarlayabildiğimiz sürece Doğu Karadeniz Bölgesi Dünya turizminin gözdesi, uğrak yeri olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber